lorenz

Uzman
Herkese selam, Keenetic cihazlarda Zapret kurulumu ve yönetimini kolaylaştıran bir betik kodladım bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu betik sayesinde Zapret'i saniyeler içerisinde yükleyebilir, durdurabilir veya kaldırabilirsiniz. Betik tam olarak tamamlanmadı fakat tüm işlevleri çalışıyor, zaten betiği yapay zeka ile kodladım, fazla kodlama bilgim yok.

Betik hakkında bilgiler;
  • Keenetic cihazınızda Entware&OPKG bileşenlerinin kurulu olduğu varsayılır, nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız web'de küçük bir araştırma yapabilirsiniz, kolayca kuracaksınız.
  • Zapret'in 21.06.2025 tarihinde mevcut olan en güncel v71.1.1 sürümünü kuracaktır. Eğer daha güncel sürüm varsa Notepad++ ile v71.1.1 değerini güncel sürüm numarasıyla değiştirebilirsiniz.
  • Varsayılan olarak Türk Telekom yapılandırmasıyla kurulur. Diğer sağlayıcılar için "config" dosyasını bilgisayarınıza indirip blockcheck parametrelerinize göre düzenleyip "config" dosyasını tekrar cihazınıza atıp Zapret'i tekrar başlatmanız gerekir.
Betik kullanımı;
  • keenetic_zapret_otomasyon.sh dosyasını Keenetic cihazınızın depolamasına taşıyın.
  • Daha sonra Putty ile root girişi yapıp (Entware kurulumu gerekli) chmod +x /opt/keenetic_zapret_otomasyon.sh komutu ile çalıştırma izni verin.
  • Daha sonra /opt/keenetic_zapret_otomasyon.sh komutu ile çalıştırabilirsiniz.
Sürüm güncellendi v1.1
Güncelleme notu: TürkTelekom parametresi sorunsuz bir şekilde ekleniyor.
https://drive.proton.me/urls/MEZG7HFV60#4rpRwSPFCR1p

Görüntüler;
1.webp
2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık, zapret kurulumu yaptım sorunsuz çalışıyor ama modemde TTL değeri 65 olarak kullanıyorum. Zapret TTL'yi engelliyor çalışmıyor, nasıl zapret ve TTL'yi aynı anda kullanabilirim?

Elinize sağlık, zapret kurulumu yaptım sorunsuz çalışıyor ama modemde TTL değeri 65 olarak kullanıyorum. Zapret TTL'yi engelliyor çalışmıyor, nasıl zapret ve TTL'yi aynı anda kullanabilirim?

Görsel atabilir misiniz? TTL nerede bulunuyor bilmiyorum. Hangi ISS'yi kullanıyorsunuz?

4G modem ile kullanılıyorum Vodafone SIM kart takılı.
Zapret Ttl'yi engelliyor işe yaramıyor.

Eki Görüntüle 156559

Blockcheck parametrelerinize göre düzenlediniz mi? Başka tavsiye edebileceğim bir şey yok 4G modunda hiç kullanmadım, aslında Ttl'i bozmaması gerek, belki "Config" dosyasındaki WAN ve lan yapılandırmasıyla alakalıdır, çünkü filtrelenecek arayüzü seçebiliyoruz.

Herkese selam, Keenetic cihazlarda Zapret kurulumu ve yönetimini kolaylaştıran bir betik kodladım bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu betik sayesinde Zapret'i saniyeler içerisinde yükleyebilir, durdurabilir veya kaldırabilirsiniz. Betik tam olarak tamamlanmadı fakat tüm işlevleri çalışıyor, zaten betiği yapay zeka ile kodladım, fazla kodlama bilgim yok.

Betik hakkında bilgiler;
  • Keenetic cihazınızda Entware&OPKG bileşenlerinin kurulu olduğu varsayılır, nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız web'de küçük bir araştırma yapabilirsiniz, kolayca kuracaksınız.
  • Zapret'in 21.06.2025 tarihinde mevcut olan en güncel v71.1.1 sürümünü kuracaktır. Eğer daha güncel sürüm varsa Notepad++ ile v71.1.1 değerini güncel sürüm numarasıyla değiştirebilirsiniz.
  • Varsayılan olarak Türk Telekom yapılandırmasıyla kurulur. Diğer sağlayıcılar için "config" dosyasını bilgisayarınıza indirip blockcheck parametrelerinize göre düzenleyip "config" dosyasını tekrar cihazınıza atıp Zapret'i tekrar başlatmanız gerekir.
Betik kullanımı;
  • keenetic_zapret_otomasyon.sh dosyasını Keenetic cihazınızın depolamasına taşıyın.
  • Daha sonra Putty ile root girişi yapıp (Entware kurulumu gerekli) chmod +x /opt/keenetic_zapret_otomasyon.sh komutu ile çalıştırma izni verin.
  • Daha sonra /opt/keenetic_zapret_otomasyon.sh komutu ile çalıştırabilirsiniz.
Sürüm güncellendi v1.1
Güncelleme notu: TürkTelekom parametresi sorunsuz bir şekilde ekleniyor.
https://drive.proton.me/urls/MEZG7HFV60#4rpRwSPFCR1p

Görüntüler;
Eki Görüntüle 156234Eki Görüntüle 156235

Harika bir betik çok teşekkür ederim. Betiği zapret son sürümünü otomatik olarak indirip yükleyecek şekilde değiştirdim.

İsteyen buradan indirebilir.
keenetic_zapret_otomasyon v2.0

Hero (KN-1012) + NextDNS denendi çalışıyor.

Merhaba, kurulumu yapmak için cihazıma uygun entware+opkg kurulumunu yaptım PuTTY ile entwareye de giriş yaptım.
Verilen dosyayı cihazın depolamasına da attım ancak.

chmod +x /opt/keenetic_zapret_otomasyon.sh

Kodunu girdiğimde ekte göstereceğim ekran görüntülerindeki gibi "belirtilen dosya bulunamadı" tarzında bir hata ile karşılaşıyorum.
Yardımınızı rica ederim.

Ekran görüntüsü 2025-07-17 205000.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-17 205033.webp

@TheHerus0,

Betik dosyasını, opkg klasörüne atmalısın.

Teşekkür ederim atıp tekrar deneyeyim.

Betik dosyasını, opkg klasörüne atmalısın.

Sayenizde giriş yapıp kurabildim ancak Superonline ISS kullanıyorum bilgisayarıma blockcheck de indirdim çalıştırdım ama Config kısmında tam olarak nereyi değiştirmem gerektiğini anlamadım bu konuda da yardımcı olma şansınız varsa çok güzel olur. Teşekkürler.

Son düzenleme: