Merhaba,

Öncelikle emeklerinize sağlık. Bana sadece Roblox ve Discord için lazım çocuklara. Diğer sitelere bulaşmasın istiyorum. Nasıl yapabiliriz bunu acaba? Keenetic Titan KN-1812 kullanıyorum ve sıkıntısız kurulu şu an sayenizde. Ama yine de sadece sıkıntılı olanlara açmak istiyorum bunu.

Bir de bu Zapret'in bir GUI'si var mı acaba? Yani ne yapıyor neleri uyguluyor vsvs. OpenWrt tarafında var galiba ama Kennetic için bulamadım.

Teşekkürler

@yaydin @lorenz

Merhaba, zapret'i çalıştırmak istediğiniz domainler için ayarlayabilirsiniz. Zapret stratejisinin sonuna --hostlist-domains= flag'ini ekleyip domainleri yazabilirsiniz.

Discord ve Roblox için:
Kod:
--hostlist-domains=roblox.com,rbxcdn.com,discord.com,discord.gg,discordapp.com,discord.media,discord.net,discordapp.net

Tabi NFQWS ayarlarına erişebilmeniz lazım bunun için. Sanırım bu betikte NFQWS ayarlara girmek yok.
@lorenz arkadaş bunun ayarlarına SSH ile nasıl girileceğini söylerse veya betiğine bunu eklerse kullanışlı olur.
Mesela bu betikte NFQWS_OPT şöyle ayarlanmış:

Kod:
NFQWS_OPT="\
--filter-tcp=80 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --new\
--filter-tcp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --new\
--filter-udp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2\
"

Bunun yerine şöyle ayarlanırsa sadece Discord ve Roblox için geçerli olur.
Kod:
NFQWS_OPT="\
--filter-tcp=80 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --hostlist-domains=roblox.com,rbxcdn.com,discord.com,discord.gg,discordapp.com,discord.media,discord.net,discordapp.net --new\
--filter-tcp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --hostlist-domains=roblox.com,rbxcdn.com,discord.com,discord.gg,discordapp.com,discord.media,discord.net,discordapp.net --new\
--filter-udp=443 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=2 --hostlist-domains=roblox.com,rbxcdn.com,discord.com,discord.gg,discordapp.com,discord.media,discord.net,discordapp.net\
"

Merhaba, merak ettiğim bir şey var, USB Disk'e yazdık diyelim sonra bir nedenden dolayı bir şey yapmadan diski çıkardığımızda herhangi bir problem olur mu? İnternet erişimi ya da router için? İkinci yöntemde de diyelim ki direkt Router'ın içine kurduk ve bir nedenden dolayı kaldırmak istiyoruz bu işlemi kolaylıkla yapabilir miyiz? Keenetic titan modelini kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Autohostlist değil ama hostlist için yukarıdaki mesajda dediğimi deneyip bakar mısın?

Autohostlist ile hostlist farkı, hostlistte girilecek domainleri sen belirlersin autohostlistte girilmeyen siteleri zapret kendi belirleyip o domainlerde çalışır.

Keenetic'de olmasa da şimdi Windows üzerinde denedim. Zapreti tüm trafikte kullandığımda Wireguard bağlanmadı, Hostlist ile kullandığımda ise Wireguard bağlandı. Aynı şey Keenetic'te de geçerli olacaktır.

Detaylı bilgi için çok teşekkür ediyorum. Sanki mantıken Autohostlist daha uygun. Bulaşmasın engelsiz sitelere. O şekilde düzenleme yapsam acaba wireguard çalışır mı? Yarın bir deneme yapayım. Üstteki betikle kurmuştum umarım beceririm 😊

Detaylı bilgi için çok teşekkür ediyorum. Sanki mantıken Autohostlist daha uygun. Bulaşmasın engelsiz sitelere. O şekilde düzenleme yapsam acaba wireguard çalışır mı? Yarın bir deneme yapayım. Üstteki betikle kurmuştum umarım beceririm 😊

Autohostlist için router işletim sistemi içinde bir TXT dosyası oluşturup nfqws parametresinin sonuna --hostlist-auto=/dosya/yolu/hosts.txt şeklinde ekleme yapmak gerek. O yüzden otomatik olmayan hostlist-domains=roblox.com... (yukarıdaki mesajda tam hali var) şeklinde bir yazımın uygulaması ve denemesi daha kolay olur. Baktın işe yaradı wireguard açıldı o zaman otomatik hostlist dosyası ayarlamaya girişirsin.

Autohostlist için router işletim sistemi içinde bir TXT dosyası oluşturup nfqws parametresinin sonuna --hostlist-auto=/dosya/yolu/hosts.txt şeklinde ekleme yapmak gerek. O yüzden otomatik olmayan hostlist-domains=roblox.com... (yukarıdaki mesajda tam hali var) şeklinde bir yazımın uygulaması ve denemesi daha kolay olur. Baktın işe yaradı wireguard açıldı o zaman otomatik hostlist dosyası ayarlamaya girişirsin.
Tamamdır çok teşekkürler 🙏 Deneyeceğim inşallah olur.

Selamlar,

Sanırım ya dosya yolunu beceremedim veya MODE_FILTER= satırı var o none yazıyor ondan. Ama none olanı değiştirdim yine normalde giren yerlere girmemeye başladı. Dosyanın içinede satır eklenmedi. Düzenlediğim dosya zapret altındaki config dosyası. Satırın en altına
--hostlist-auto=/zapret/zapret-izinli-hosts.txt diye satır ekledim dosya da oluşturdum ama yok :(

Sizi rahatsız ediyorum ama bir fikriniz var mı acaba neden olmadı bu lanet şey. Üste yazdım epey denedim ama olmadı bir türlü.