Merhabalar,
Son zamanlarda kernel hatası alıyorum. Özellikle geceleri yaşadım bu sorunu. Bir süre sonra oyundaykenki sistemi zorlayan bir oyun CS2 veya BF4 gibi oyunlarda donma ile birlikte cızırtılı sesle sistem kendini yeniden başlatıyor. Bunun tam olarak neden kaynaklandığı konusunda kafam karışık. Mavi ekran olmuyor, sadece donup yeniden başlıyor. Şu hataları aldığımı fark ettim:
Bu sorunun tam kaynağı nerede anlamadım. RAM testi yaptım sorun çıkmadı. Direkt PSU sorunu mu onu da tam bilmiyorum. Sıcaklıklarda çok sıcaklık da görmüyorum aslında. Sorun ne olabilir?
Son zamanlarda kernel hatası alıyorum. Özellikle geceleri yaşadım bu sorunu. Bir süre sonra oyundaykenki sistemi zorlayan bir oyun CS2 veya BF4 gibi oyunlarda donma ile birlikte cızırtılı sesle sistem kendini yeniden başlatıyor. Bunun tam olarak neden kaynaklandığı konusunda kafam karışık. Mavi ekran olmuyor, sadece donup yeniden başlıyor. Şu hataları aldığımı fark ettim:
Kod:
{F0F4B056-EF28-598B-BC18-492BDC50B73A} sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı.
Günlük Adı: System
Kaynak: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Olay Kimliği: 41
Görev Kategorisi: (63)
Düzey: Kritik
Açıklama: Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış.
Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması,
kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Ek Bilgiler:
BugcheckCode: 0
BugcheckParameter1: 0x0
BugcheckParameter2: 0x0
BugcheckParameter3: 0x0
BugcheckParameter4: 0x0
SleepInProgress: 6
BootAppStatus: 3221225684
Bu sorunun tam kaynağı nerede anlamadım. RAM testi yaptım sorun çıkmadı. Direkt PSU sorunu mu onu da tam bilmiyorum. Sıcaklıklarda çok sıcaklık da görmüyorum aslında. Sorun ne olabilir?
- İşletim Sistemi: Windows 11 pro (64-bit)
- İşlemci: Ryzen 5 5600X
- Ekran Kartı: RTX 5060
- RAM: Dragos 16x2 GB 3200 MHz
- Depolama: 1TB Micron M.2 SSD + 500GB Samsung M.2 SSD
- Anakart: MSI B550M-Pro VDH
- Kasa: Mag Forge M100A D60 600W