Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. TurkNet 100 Mbps VDSL kullanıyorum ve 20 Mbps yükleme hızım var. Bugün ciddi bir canlı yayın denemesi yapmaya başladım. Çünkü yarın The Game Awards 2025 canlı yayını olacak ve o yayını canlı yayında izleyip yorumlamak istiyorum.

Fakat OBS'ten 8000 Kbps bitrate ile Kick canlı yayını yapmaya çalışınca zaman zaman bit değeri 2500 Kbps'e kadar düşüp dehşet bir drop oluyor. 20 Mbps yükleme hızına ve ağda başka kimsenin interneti kullanmamasına rağmen 2-3 Mbps yüklemeye kadar düşüyor bazen ve dakikalarca hiç geçmiyor. YouTube'da canlı yayın yapınca böyle bir sorun hiç olmuyor.

Bu sorunun nedeni nedir ve nasıl çözebilirim? Sorun, TurkNet'in yurtdışı bağlantılarının darboğaz yaratması olabilir mi?

VPN ile hiç uğraşamam maalesef. VPN kullanınca tüm uygulamalar etkilendiği için CS2 falan oynamak kanser etmeye başlıyor. Yalnız şunu fark ettim.

Restream.io ile canlı yayın yapınca hiç drop girmiyor, epey şaşırdım. Hem aynı anda YouTube ve Kick'te canlı yayın yapabiliyorum, hem de hiç drop girmiyor.

Kick'e doğrudan yayın yaparken drop girip Restream ile yayın yaparken drop girmemesi ne ile alakalıdır?

Restream kendi aglarini kullaniyor tünel vazifesi görüyor. Sebebi bu. Yani kisacasi VPN kullanmalisin. Illaki hepsinin duzgun calistigi VPN vardir.
VPN kullanmayacağım şimdilik, Restream ile halledeceğim. İşimi görüyor şimdilik.

Bu arada Kick canlı yayın URL ve anahtarıma baktığımda muhtemelen ABD merkezli yayın sunucularına yayın yaptığımı görüyorum. Zaten TurkNet ABD gibi ülkelere tek bağlantı ile yükleme konusunda biraz zayıf kalıyor (Speedtest'te de görebiliyorum), o yüzden sorunun kesinlikle bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Restream ile sorun yaşamamamın nedeni muhtemelen Restream'in Avrupa tarafında da ağlarının olması ve internet bağlantıma göre otomatik olarak Avrupa sunucularını seçmesi.

VPN kullanmayacağım şimdilik, Restream ile halledeceğim. İşimi görüyor şimdilik.

Bu arada Kick canlı yayın URL ve anahtarıma baktığımda muhtemelen ABD merkezli yayın sunucularına yayın yaptığımı görüyorum. Zaten TurkNet ABD gibi ülkelere tek bağlantı ile yükleme konusunda biraz zayıf kalıyor (Speedtest'te de görebiliyorum), o yüzden sorunun kesinlikle bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Restream ile sorun yaşamamamın nedeni muhtemelen Restream'in Avrupa tarafında da ağlarının olması ve internet bağlantıma göre otomatik olarak Avrupa sunucularını seçmesi.
Kendi aglari uzerinden Kick ile iletisim kurdugu icin oluyor o.