Alex Mason

Yetkin

Bu konuda arkadaşa demişler “Kim beni niye izlesin.” diye kendine sormak lazım diye gerçekten de doğru demiş.

O yüzden kendimden bahsedeyim. Genellikle Fortnite oynuyorum. Fortnite ile ilgili içerik üretmek istiyorum. Yayıncılığa başlamak için ilk adım Kick mi daha uygun olur Instagram mı?

Ya da sadece düz Kick'ten sohbet + Fortnite yayını yapsam. Kesitleri Instagram Reels'te paylaşsam nasıl olabilir? Üstüne Fortnite ile ilgili temasal içerikler üretmek. Arda vlogger gibi.

Bu yayıncılık işini yapmayı düşünüyorum. Nereden ve nasıl başlamalıyım? Ve nasıl 100-200 izlenebilirim? Önerebileceğiniz bir şey var mı? Adım adım anlatırsanız sevinirim.

RTX 5070 + R7 7800X3D sistemle bir şey başarabilir miyim?

Yani nasıl yapılır nereden başlayacağım pek bilgim yok bu konuda biraz beni aydınlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuda arkadaşa demişler “Kim beni niye izlesin.” diye kendine sormak lazım diye gerçekten de doğru demiş.

O yüzden kendimden bahsedeyim. Genellikle Fortnite oynuyorum. Fortnite ile ilgili içerik üretmek istiyorum. Yayıncılığa başlamak için ilk adım Kick mi daha uygun olur Instagram mı?

Ya da sadece düz Kick'ten sohbet + Fortnite yayını yapsam. Kesitleri Instagram Reels'te paylaşsam nasıl olabilir? Üstüne Fortnite ile ilgili temasal içerikler üretmek. Arda vlogger gibi.

Bu yayıncılık işini yapmayı düşünüyorum. Nereden ve nasıl başlamalıyım? Ve nasıl 100-200 izlenebilirim? Önerebileceğiniz bir şey var mı? Adım adım anlatırsanız sevinirim.

Yani nasıl yapılır nereden başlayacağım pek bilgim yok bu konuda biraz beni aydınlatır mısınız?
Sadece Fortnite oynayacaksanız bence YouTube üzerinde gelişin, oradan yayıncılığa girin derim.

Fortnite'ın Türkiye'de hiçbir zaman PUBG kadar popüler olmadı, oradan tutunamazsınız. Yayıncılığıda meslek haline getirmek istiyorsanız anca ek gelir kaynağı olarak kullanabilirsiniz, ana mesleğiniz üzerine kurarsanız hakkınızda diyelim bir söylenti çıktı veya biri ayağınızı kaydırdı her şey biter.

Uzun zamandır o video yapıyor diye biliyorum.

Hem şans hem de kişiliğine bağlı. Eğlenceli bir tipsen şansın da varsa olur.

Türkçe ise zor oynayan izleyen kimseyi tanımıyorum, 19-21 arası hype vardı şu an yok çor çocuk oynuyor diye biliyorum.

100 izlenmeye ulaşman çok vakit alacak, ulaşsan bile sana saatlik 1 dolar ödeme yapacak 100 izlenme için. Kcip'i çok düşürdüler. Valorant yayıncıları bile eskisi kadar izlenmezken ülkemizde popüler olmayan Fortnite ile tutunman çok zor. Düz oyun oynayan insanlar artık sarmıyor, sarsa Burak Oyunda piyasadan silinmezdi.

Bu konuda arkadaşa demişler “kim beni niye izlesin.” diye kendine sormak lazım diye gerçekten de doğru demiş.

O yüzden kendimden bahsedeyim. Genellikle Fortnite oynuyorum. Fortnite ile ilgili içerik üretmek istiyorum. Yayıncılığa başlamak için ilk adım kick mi daha uygun olur Instagram mı?

Fortnite ile oyun yayını ile olacak iş değil, nish ve insanların ilgisini çekecek bir içeriğe sahip olman lazım örneğin ilgi alanın ile ilgili bir yayın açabilirsin kimisi kuryelik yaparken yayın açıyor kimisi seyahat ederken yayın açıyor. Kilit nokta şu; insanları eğlendirmen lazım. Lafın özü iki şeyi bir araya getirmen lazım;
1.eğlence
2.kendi alanına özgü başkalarının yapmadığı özel bir içerik.
Kadın sesi ile dayıları trolleyenler, FiveM yayını yapanlar, PUBG oynayanlar vs çok var ama hayatta kalma oyunlarını oynayanlar çok yok mesela o oyunları deneyebilirsin. Sohbet, gaming ve ırl yayınlarını karma olarak yaparsan o da çok sarar insanlar tek oyundan artık sıkılıyor. Ben olsaydım başta hayatta kalma oyunları ile ilgili yayınlara başlar gelir elde etmeye başladıktan sonra gerçek kamp yayınlarına geçerdim hem YT'ye içerik çıkardı hem yayın yapmış olurdum.
Bir de en başta reklamını iyi yapacaksın Instagram'dan WhatsApp'tan faceden TikTok'tan paylaşım yapacaksın gerekiyorsa iki üç platformdan birden yayın açacaksın ki insanlar seni görsün.
Benim önerim ilk başlarda ana işini yayıncılığa çevirmemen olur ilk başta kurdun koyun postunu giymesi gerek 8-6 bir işe girip akşamları yayın açmaya başlayacaksın izlenme arttığı zaman, gelirin ana işini geçtiği zaman yayıncılıktan devam edeceksin kendini garantiye alman lazım bu işlerde yoksa patlarsın.
Teyzelerin bile yayıncılıkta tutunduğu sektörde sen mi tutunamayacaksın yeter ki özgün ol.