Nokia 6070

Becerikli
Bilgisayarın diğer tüm her şeyi Türkçe. ISO dosyası da Türkçe indirip kurdum. Farklı dilde indirip kursam sağ tık seçeneklerinde veya ayarlarda kendini belli ediyordu. (daha önce yaşadım) Şu anki hata ise sadece kilit ekranında tarihin Saturday, 23 August şeklinde yazması.

Bilgisayarın diğer tüm her şeyi Türkçe. ISO dosyası da Türkçe indirip kurdum. Farklı dilde indirip kursam sağ tık seçeneklerinde veya ayarlarda kendini belli ediyordu. (daha önce yaşadım) Şu anki hata ise sadece kilit ekranında tarihin Saturday, 23 August şeklinde yazması.
Kilit ekranında tarihin İngilizce olarak görünmesi, muhtemelen sistem dili ayarlarının tam olarak doğru yapılandırılmamasından kaynaklanıyor. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Dil Ayarlarını Kontrol Et:
- Ayarlar (Settings) menüsüne gidin.
- "Dil ve Giriş" (Language & Input) veya "Dil" (Language) bölümünü bulun.
- Dil olarak "Türkçe" (Turkish) seçildiğinden emin olun. Eğer Türkçe seçiliyse, dili değiştirmek ve tekrar Türkçe'yi seçmek faydalı olabilir.

2. Bölge Ayarlarını Kontrol Et:
- Ayarlar menüsünde "Bölge" (Region) veya "Zaman ve Tarih" (Date & Time) kısmını bulun.
- Bölge ayarlarının "Türkiye" (Turkey) olarak ayarlandığından emin olun.

3. Tarih Formatını Değiştirin:
- Zaman ve Tarih ayarlarına giderek, tarih formatı ayarını kontrol edin.
- Türkçe tarih formatının seçili olduğundan emin olun (örn. DD.MM.YYYY).

4. Cihazı Yeniden Başlatın:
- Değişiklikleri kaydettikten sonra cihazınızı yeniden başlatın. Bu, ayarların tam olarak uygulanmasını sağlar.

5. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar menüsüne gidin.
- "Yazılım Güncellemeleri" (Software Updates) bölümünü kontrol edin. Eğer bir güncelleme varsa, cihazınızı güncelleyebilirsiniz.

Bu adımları izledikten sonra, kilit ekranındaki tarih durumunun değişmesi gerektiğini umuyorum. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi verebilirseniz başka çözümler arayabiliriz.