Legendnoobe

Uzman
2006 doğumlu 88kg 1.6~m boyunda birisiyim. Sınav dönemi vb. derken fiziksel aktiviteyi çok azalttım. 2 yıldır üniversitedeyim, hayatımda bir spor salonuna falan gitmedim, bu forumda sağlık kısmında hiçbir konu okumadım. Sorunum şu; son 2 senedir bu aktivitesizliğimin çok zararını görmeye başladım nereden başlamalıyım? Bana "mal'a/maymuna" anlatır gibi anlatıp destek olabilecek var mı? Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.

Özellikle göğüs ve göbek kısımında çok yağlanma olmuş gibi tam herkesin dalga geçtiği Discord moderatörü tiplemesine dönmüşüm.

Son düzenleme:
2006 doğumlu 88kg 1.6~m boyunda birisiyim. Sınav dönemi vb. derken fiziksel aktiviteyi çok azalttım. 2 yıldır üniversitedeyim, hayatımda bir spor salonuna falan gitmedim, bu forumda sağlık kısmında hiçbir konu okumadım. Sorunum şu; son 2 senedir bu aktivitesizliğimin çok zararını görmeye başladım nereden başlamalıyım? Bana "mal'a/maymuna" anlatır gibi anlatıp destek olabilecek var mı? Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.

Özellikle göğüs ve göbek kısımında çok yağlanma olmuş gibi tam herkesin dalga geçtiği Discord moderatörü tiplemesine dönmüşüm.
Hocam öncelikle spor salonuna gidebiliyorsanız spor salonuna üye olun. Başladığınız zaman ilk dönemler hareketleri doğru yapma açısından ve öğrenme açısından hocadan yardım isteyebilirsiniz. Programı da hocaya danışırsanız ilk dönemlerde size göre bir program verecektir. 1 saat civarı bir ağırlık antrenmanından sonra yarım saat de kardiyo yaparsanız ve özellikle şeker tüketimini azaltırsanız/keserseniz 2 aya farkını görmeye başlarsınız ufaktan.

Spor salonuna yazıl, düzenli git, verilen hareket ve beslenme programına uy. Yağlar gider, kas kazanırsın, duruşun vs. değişir. Uykunu 7 saat civar tut bu arada. 10 ayda 106 kilodan 78 kiloya düştüm. Boyum 187 cm yaşım 40 üzeri. Karın yağı özellikle o sarkan kısım en sonu ve en zoru. İlk aylarda ağırlık ve kardiyo, sonraları kardiyoyu azaltıp kasa ağırlık, en sonlarda ağırlık, karın sıkılaştırma ve biraz kardiyo içeren sürece girersin. 7 saat civarı uyku kas için karın içinse mutfak mutfak mutfak. Sadece yağlı değil, gereksiz tüketilen şeker ve karbonhidrat da o göbekte yer edinir. Günlük tüketmen gereken protein, karbonhidrat, yağ ve şekeri birkaç kilo verince güncelle. Bu beslenme düzeninde vitamin ve mineralleri eksik etme. Yoksa birkaç ay içinde kan değerlerinde dibi görürsün. Haftanın 6 günü spor salonuna giderek yapabildim bunları. Emek olmadan verilenler geri gider.
Gemini veya ChatGPT'den fikir ve destek alabilirsin beslenme listeni şekillendirirken.

Kilo vermenin en başında beslenmek gelir. Şeker ve unlu mamüllerden uzak durunca kendi kendine kilo verirsin. Kalorisi az gidalar tuketir ve duzenli yuruyus yaparsan ac karnina 6 ay civari istedigin yere gelirsin. Tabii ki diyetisyene gitmende fayda var. Kendi kendine kilo verme isleri saglik sorunlarina yol acabilir.

Kalori say çık dışarıda dolaş.

Kilo vermenin en başında beslenmek gelir. Şeker ve unlu mamüllerden uzak durunca kendi kendine kilo verirsin. Kalorisi az gidalar tuketir ve duzenli yuruyus yaparsan AC karnina 6 ay civari istedigin yere gelirsin. Tabii ki diyetisyene gitmende fayda var. Kendi kendine kilo verme isleri saglik sorunlarina yol acabilir.

İlaç almazsa kendini kıtlık moduna sokmazsa hiçbir şey olamaz.

Kalori say çık dışarıda dolaş.

İlaç almazsa kendini kıtlık moduna sokmazsa hiçbir şey olamaz.

Ne alaka? Ilacla mi kilo veriliyor? Yanlış bilgi verme. Kilo icin gerekli seyi diyetisyen belirler ilac kullanmayi ilk defa duyuyorum. Sanirim şeker hastalari icin uygulanabilir o.

Spor yapmaya başlarsan ısınmadan yapma, uzun süredir hareketsiz olduğun için 1 hafta boyunca ağrı çeker tüm isteğini kaybedersin.

İlaç almadığı sürece-kıtlık moduna sokmadığı sürece ne sıkıntı yaşayabilir.
Dedigin ilaci bilmiyorum neyin nesiyse artık ama genc insanlar ve ozellikle konu sahibi gibi 90 kiloyu bile gecmemisken ilac kullanip, karaciger, bobreklerine zarar vermektense dogal yollarla kilo vermeli. Spor yapacak(aç karnina yürüyüş, koşma gibi), şeker, unlu mamullerin hepsinden uzak duracak. Düzgün protein ve karbonhidrat dengesini kuracak 6 ay boyunca efsane kilo verir. Kendim bizzat denedim 85 kusurlerden 78lere indim boyum 1.78.

Yeme. Spor falan hikaye. En kral sporu da yapsan yine yersen kilo vermezsin. Yemeyeceksin, az yiyeceksin. Normalde 1 tabakla doyuyorsan yarım tabak ye. Ağzında o aseton kokusu çıkmıyorsa yağ yakılmıyor demektir.
Spora gitmeni tabii öneririm. Vücudun güzel görünmeye başlar ancak yemeye devam edersen hiçbir işe yaramaz.