Emre Human
Üstün
Benim bildiğim formüllerle soruları yapmaya çalıştığım zaman cevap çıkmıyor. Kaçırdığım neresi var arkadaşlar aydınlatır mısınız?
Evet cevap 0,2 ama bulmak için hangi işlemi yapacağımızı tam anlayamadım işlemi açıklar mısınız?
Benim bildiğim formüllerle soruları yapmaya çalıştığım zaman cevap çıkmıyor. Kaçırdığım neresi var arkadaşlar aydınlatır mısınız?
Evet cevap 0,2 ama bulmak için hangi işlemi yapacağımızı tam anlayamadım işlemi açıklar mısınız?Cevap 0,2 mol değil mi? 0,6 mol oksijen var oksijenin kat sayısı 3 bileşiğin katsayısı bir.
Hocam 3. soruda zaten N=M/Ma kullandım 3 çıkıyor. 1,2/4=3 olmaz mı? Nerede hata yapıyorum anlamadım.
Evet cevap 0,2 ama bulmak için hangi işlemi yapacağımızı tam anlayamadım işlemi açıklar mısınız?
0.6 mol olarak bulduğun oksijen atomları. 3 oksijen atomu 0.6 molse, birlik molekül 0.2 mol oluyor.Evet cevap 0,2 ama bulmak için hangi işlemi yapacağımızı tam anlayamadım işlemi açıklar mısınız?
Hocam 3. soruda zaten N=M/Ma kullandım 3 çıkıyor. 1,2/4=3 olmaz mı? Nerede hata yapıyorum anlamadım.
Arkadaşlar 4. soruyla alakalı bir sorun kalmadı anladım teşekkürler. Diğer soruyu açıklayabilecek varsa sevinirim.
0,3 olarak buldum da cevap anahtarında hepsi doğru diyor, 0,4 diyor yani. Soru yanlış sanırım anlamadım.