Detaylar
Kim cevapladı?dursunduruyor
Becerikli
Element + kısaltma olarak okursan daha zor olur. Konuya çalış, elementler listesini yanında tut. Soru çözdükçe bak. Matematikteki formüller gibi çözdükçe oturuyor zaten. Bir süre sonra farkına varmadan ezberlemiş oluyorsun. Bazı spesifik olanlar arada karışabilir ama onlar (molibden, disprozyum gibi) zaten çıkmıyordur.
seeraddar
Yetkin
Korkuyorum.
mete01
Üstün
Önünüze tabloyu koyun. Arada baktıkça aklınızda kalır. Zaten gerçekten ezberleyip bilmeniz gereken 20 element falan var.
H, He, Li, C, F, Cl, Mg, Ca, Ni, Na, Cu, Hg, Fe, Ar, Ne, O, P, Al, Si, N, Au.
Bunları bilsen yeter. Sınavda dönderip gönderip sorarlar bunları.
H, He, Li, C, F, Cl, Mg, Ca, Ni, Na, Cu, Hg, Fe, Ar, Ne, O, P, Al, Si, N, Au.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
TYT kimya çalışıyorum. Benim bu elementlerin isimleriyle kimyada gösteriliş şekillerini ezberlemem gerekiyor. Ancak bunları ezberlemek bir tık işkence gibi. Bunları ezberlemenin pratik bir yolu var mı?
Her grubun kısaltması var su an hatırlamıyorum ancak arastırıp bulabılırsınız cok ısınıze yarar. Soru cozdukce atom numaralarına kadar ezberlıceksınız otomatıkmen merak etmeyın.
test sorusu çözüp zamanla pekiştirin, daha sonrasında deneme yanlışlarına göre ezberi oturtursun. Gerek yok hepsini ezbere bilmeye.
- Makaleler
- 3
Ezberlemenize gerej var mı? Yeni nesil soru diye neredeyse her türlü ezber bilgi verilmiyor mu? Adam X elementi deyip proton sayısı şu, elektron sayısı su ise kaçıncı gruptadir falan diye sormuyor mu? İsimlerini ne yapacaksınız? 2025 TYT fen 8, 9 ve 10. sorulara bakıyorum ve element adı ezberlemiş olmak hiçbir işe yaramıyor.
Tüm TYT'de tek derdiniz buysa dövme yaptırın.
Korkarsan hiç başlamazsın. Başlar da "aman olmayacak" dersen yarıda bırakırsın, tekrar başlayınca yaptığın da uçar gider. O sırada da atı alanlar Üsküdar'ı geçerler. Velhasıl istikrarlı şekilde çalış gerisi kendiliğinden olur.
seeraddar
Yetkin
Önünüze tabloyu koyun. Arada baktıkça aklınızda kalır. Zaten gerçekten ezberleyip bilmeniz gereken 20 element falan var.
H, He, Li, C, F, CL, Mg, Ca, Ni, Na, Cu, Hg, FE, Ar, Ne, O, P, Al, Si, N, Au.
Bana 50 tane yazdırdılar.
Ezberlemenize gerej var mı? Yeni nesil soru diye neredeyse her türlü ezber bilgi verilmiyor mu? Adam X elementi deyip Proton sayısı şu, elektron sayısı su ise kaçıncı gruptadir falan diye sormuyor mu? İsimlerini ne yapacaksınız? 2025 TYT fen 8, 9 ve 10. sorulara bakıyorum ve element adı ezberlemiş olmak hiçbir işe yaramıyor.
Ne bileyim, ezberle dendi. Gerek var mı ezberlememe?
@mr.esat hocam siz önceki konuma 'ben hiç bilmiyordum sıkıntı olmadı' yazmışsınız. Gerekli mi ezberlemek?
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-