Schwagos

Uzman
Kingdom Come: Deliverance 2 almayı düşünüyorum. Oyunun zor olduğundan bahsediyorlar çok hevesliydim almak için ama bütün hevesim kaçtı. Gerçekçilik konusunda da şikayetler olmuş, sizce alınır mı?

Elden Ring, Dark Souls 3 gibi "zor" oyunları oynadım, hatta çok geç açılan oyunları da bitirdim. Sabredebileceğimi düşünüyorum Orta Çağ'ı seviyorum. Sizce alayım mı almayayım mı?

Orta Çağ sevmeme rağmen beni çekmemişti içerisine. Büyük hypeladılar oyunu, ilk oyunu bile oynamadan girdim ve sevemedim. Türünün pek örneği yok. Belki bir ara tekrardan, seriye girebilirim. Oyunun pek zor olduğunu düşünmüyorum, combatı alışmayı gerektiriyor sadece.

Orta Çağ sevmeme rağmen beni çekmemişti içerisine. Büyük hypeladılar oyunu, ilk oyunu bile oynamadan girdim ve sevemedim. Türünün pek örneği yok. Belki bir ara tekrardan, seriye girebilirim. Oyunun pek zor olduğunu düşünmüyorum, combatı alışmayı gerektiriyor sadece.

Hocam peki içine çekmemesinin belirli sebepleri var mı? görev dizaynıdır oynanışıdır vb.

Hocam peki içine çekmemesinin belirli sebepleri var mı? Görev dizaynıdır oynanışıdır vb.

Hocam ben öyle çok oynamadım. Oynadığım kısımlarda çekmeyen tarafları şunlardı. Birinci ve en önemli olanı. Oyunda FPS kamera açısı olması. Bir de hikayeyi bilmeden oyuna girmem. Direkt hikayenin ortasından girdiğim için pek bir şey anlamadım.

Ne kadar görmesem de, envanterde elma çürümesi gibi gereksiz gerçekçilikte detayları da duydum. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabii. Sırf bu gereksiz gerçekçilik yüzünden RDR2 sevmediğimi de sayarsak. Başlıca bu sebepler.

Ancak kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Hocam ben öyle çok oynamadım. Oynadığım kısımlarda çekmeyen tarafları şunlardı. Birinci ve en önemli olanı. Oyunda FPS kamera açısı olması. Bir de hikayeyi bilmeden oyuna girmem. Direkt hikayenin ortasından girdiğim için pek bir şey anlamadım.

Ne kadar görmesem de, envanterde elma çürümesi gibi gereksiz gerçekçilikte detayları da duydum. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabii. Sırf bu gereksiz gerçekçilik yüzünden RDR2 sevmediğimi de sayarsak. Başlıca bu sebepler.

Ancak kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Hocam ben RDR 2'yi 720 saat oynamıştım :D o yüzden bu tür ağır, gerçekçi oyunlara alışkınım fakat cidden bu çürüme muhabbeti gibi şeyler varsa gereksiz gerçekçi cidden gerek yok yani.

Açıkçası ikinci oyun pek de zor değil, hatta ilk 15 saati her şeyi yaparak atlatırsan oyun o kadar kolaylaşıyor ki oyunda keşfin bir anlamı kalmıyor. Zor diye bahsettikleri ilk oyun olmalı çünkü ben ikinci oyunda gerçekten hiç zorluk görmedim, üstelik 110 saat gördüğüm her görevi yaparak oynadım, yakında da DLC'lere giriş yapacağım.

Direkt hikayenin ortasından girdiğim için pek bir şey anlamadım.
Biraz oynayınca ilk oyunda olan biten önemli anları flashback olarak gösteriyor aslında oyun, zaten o gösterdikleri bile yetiyor senin ne olup bittiğini anlaman için. O yüzden ilk oyunu oynamadan da devam edebilirsin bence ikinci oyuna. Bu dediğim flashback yaklaşık bir 3-4 saat oynadıktan sonra gerçekleşiyor o yüzden onu görememiş olabilirsin.

Küresel olarak beğenilen bir oyunu herhangi bir kişi beğenecek diye bir şey yok. Ben almadım ama bir ara vakit olduğunda başlarım, aşırı uzun oyun zaten. Benim için mesela Dying Light'in herhangi bir oyunu gelmiş ve gelecek bütün KCD oyunlarından daha üstün. Kısacası kişisel zevk meselesi. Eğer yavaş akan, gerçekçi, bir kılıç savaşanın 10 dakika sürmesi sorun değilse devam.. Yani buna çok örnek verilebilir ben de korku sevmiyorum Silent Hill, Dead Space vs. ben sevmiyorum ama bu oyunlar çok iyi orası ayrı mesele. Bana hitap etmiyor.