KKubilay

Uzman
Büyük umutla 45 dolara Kingdom Come: Deliverance II'yi aldım, keşke almasaydım. Bir oyun bu kadar mı parasını hak etmez? Oyunda bir adamla konuşayım dedim, bana ifadesiz bir suratla bakarak konuşuyor. Hiçbir emek verip animasyon yapmamışlar. Oyundaki işçiler çalışıyor mu belli değil, çekiç efekti koymuşlar ama çekiç havada sallanıyor, adamın eli bile kıpırdamıyor.

Grafikler desen, ilk oyuna kıyasla neredeyse çok büyük gelişme yok. Karakterlerin yüz ifadeleri donuk, ağız senkronizasyonu diye bir şey yok. Hele dövüş mekanikleri… İlk oyunun dövüşü bile bundan iyiydi. Kılıç sallıyorsun ama sanki süngerle vuruyormuşsun gibi hissiz.

Hikaye desen, ilk oyunun mirasını mahvetmişler. Henry'nin başına neler geldiğini öğrenelim dedik ama hikaye o kadar yavan ve ilgisiz ki, keşke hiç devam ettirmeselermiş. Yan görevler ise tam bir fiyasko. "Git şuradan şunu al, şuraya götür" tarzı görevler, ne bir derinlik ne de bir diyalog kalitesi var.

Kısacası, bu oyun resmen erken erişim gibi hissettiriyor.

KCD 2'nin bu kadar ağır eleştirildiğini ilk kez sizden görüyorum gerçekten, bana kalırsa son zamanlarda pürüzsüz çıkış yaptı denebilecek nadir AAA oyunlardan.

Grafikler desen, ilk oyuna kıyasla neredeyse çok büyük gelişme yok. Karakterlerin yüz ifadeleri donuk, ağız senkronizasyonu diye bir şey yok. Hele dövüş mekanikleri… İlk oyunun dövüşü bile bundan iyiydi. Kılıç sallıyorsun ama sanki süngerle vuruyormuşsun gibi hissiz.
İlk oyun zaten güzel gözüküyor ki, detaylara indikçe sırıtıyor. Yoksa çevre, ormanlar, manzaralar yine taş gibiydi. İkinci oyunda ışıklandırma, dokular, insan modelleri falan bayağı üstünde ilkine oranla. Grafik kısmında benim eleştireceğim kısım mod olmadan kaldırılamayan lanet bloom efekti. İnanılmaz bozuyor oyunun grafiklerini. İlk oyunu 500 saat oynamış biri olarak dövüş mekaniklerinde size katılmıyorum, bayağı üstüne koyulmuş çünkü.

Hikaye desen, ilk oyunun mirasını mahvetmişler. Henry'nin başına neler geldiğini öğrenelim dedik ama hikaye o kadar yavan ve ilgisiz ki, keşke hiç devam ettirmeselermiş. Yan görevler ise tam bir fiyasko. "Git şuradan şunu al, şuraya götür" tarzı görevler, ne bir derinlik ne de bir diyalog kalitesi var.
Hikaye kısmında benim de birkaç sevmediğim bölüm var. Zorlanmış denebilecek stealth görevleri ve ending. Bayağı boşlukta bırakıyor, bir triloji olacağından dolayı belki de fakat ben daha tatminkar bir şey bekliyordum. Henry'nin günün sonunda şövalye olması vesaire. Yan görevlerin bazısı çok uğraşılmış ve kaliteli, bazısı da doldurma denebilecek hamallık işleri. Orta çağ simülasyonu tarzı bir oyun olduğu için kabul edilebilir bence.

Oyun asla bunu vadetmedi. İyi animasyon falan istiyorsan o oyunları yapan stüdyo sayısı kısıtlı. Onların da içeriği KC kadar detaylı değil.

Son düzenleyen: Moderatör: