Imperium

Uzman
İyi geceler. Bilgisayar sistemimin anakartındaki boştaki Gen5 SSD slotum için yarın bu iki SSD modelinden birini alacağım. Özelliklerine baktığımda okuma hızları ikisinde de eşit. Yazma hızı, TBW ömrü ve termal özellik olarak ise Kingston Renegade G5 daha önde görünüyor; fakat SSDde Samsung en önerilen marka o yüzden biraz da kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Renegade G5'in SLC Size'ı daha büyük ve SLC Size dolduktan sonraki düştüğü hız değeri de daha yüksek 9100 PRO'ya kıyasla. Renegade G5 almak daha mantıklı duruyor. Ek olarak Renegade G5'in sıcaklıklarını kontrol altına almak 9100 PRO'ya kıyasla daha kolay gibi duruyor, zira incelemelerde 9100 PRO, mütevazi soğutma çözümleriyle bile throttlea uğruyor.

Renegade G5'in SLC Size'ı daha büyük ve SLC Size dolduktan sonraki düştüğü hız değeri de daha yüksek 9100 PRO'ya kıyasla. Renegade G5 almak daha mantıklı duruyor. Ek olarak Renegade G5'in sıcaklıklarını kontrol altına almak 9100 PRO'ya kıyasla daha kolay gibi duruyor, zira incelemelerde 9100 PRO, mütevazi soğutma çözümleriyle bile throttlea uğruyor.
Anında cevapladınız çok teşekkür ederim. Ben de Kingston Renegade G5 modeline daha yakındım detaylı inceleme de yaptım. Genel özellikler ve termal sıcaklıklarda Kingston Renegade G5 modeli daha öndeydi Samsung 9100 pro’nun tek önde olduğu konu yazma IOPS değeri ama belirgin değil (2.200K - 2.600K). Benimki sadece ssdlerde Samsung en önerilen marka olduğu için ufak bir kafa karışıklığıydı :) Western Digital SN8100 2TB modeline da baktım ama anlamsız şekilde inanılmaz pahalı satılıyor direkt eledim.

@Imperium, Renegade G5 iyi secim bence hocam, iciniz rahat olsun. Bu arada TBW degerine bakmayin pek, markalar TBW degeriyle oynama yapiyor, PNY mesela CS3030 modelinin TBW degerini gizlice degistirirken kullanicilar ve teknoloji kanallari tarafindan fark edildi :D
Tamam o zaman yarın Kingston Renegade G5 2TB siparişi geçeceğim yardımın için sağ ol :) Önceki ssd Western Digitaldi kardeşimin bilgisayarında samsung vardı şimdi de Kingston’a geçelim bakalım hepsini bir tur denemiş olacağım 😂 Kingston’un yazılım desteği nasıl bir bilgin var mı peki Samsung Magician ve WD Dashboard ile karşılaştırırsan mesela bilgin var mı bu konuda :)

Aktif olarak Samsung Magician ve WD dashboard, ikisini de kullanıyorum. Daha önce de Lexar ve Crucial yazılımlarını kullandım. Açık ara Samsung Magician bu işte en iyisi olabilir.
Evet Samsung Magician denildiği gibi birçok özellik içeren yazılım destek programı. Normalde Samsung alırdım; fakat Renegade G5 2TB modeli genel özellikler ve özellikle benim önem gösterdiğim termal sıcaklıklar açısından 9100 pro 2TB modelinin önüne geçmiş duruyor o yüzden Renegade G5 deneyeceğim artık bu gen5 ssd serisinde.

Evet Samsung Magician denildiği gibi birçok özellik içeren yazılım destek programı. Normalde Samsung alırdım; fakat Renegade G5 2TB modeli genel özellikler ve özellikle benim önem gösterdiğim termal sıcaklıklar açısından 9100 Pro 2TB modelinin önüne geçmiş duruyor o yüzden Renegade G5 deneyeceğim artık bu gen5 SSD serisinde.

Güle güle kullanın, Renegade serisi güzel SSD'ler.