Sentinus

Uzman
  • Anakart: ASRock B550M-HDV
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti OC/AERO ITX.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

Önceki SSD Crucial BX500 modeliydi, çıkardım. Sonrasında da yeni aldığım Kingston K3000 NVMe SSD'yi taktım ve format attım. Windows'u NVMe'ye yükledim. Direkt Windows Update üzerinden halletti her şeyi. Anakartın kendi sitesinden hiçbir şey indirmedim, chipset sürücüsünü de indirmedim çünkü aygıt yöneticisinde ünlem yok.

Arada bir mavi ekran verip verip duruyor. Minidump da kaydetmiyor. Mavi ekran verip direkt kapanıyor.

Başlangıç ve kurtarma kısmında otomatik olarak yeniden başlattı. Ben de kapattım ki bir daha verirse hata kodunu görmek için.

Ekran Görüntüsü (2).webp

Ekran Görüntüsü (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmem hocam her satıcı farklı ben RAM aldım pcciden uymadı PC'ye iade edememiştim.
Ben Amazon'la konuştum hatta ürünü iade ettim yenisini bekliyorum tahmini teslimat tarihi henüz belli değil.
Eğer yine aynı sorun olursa parayı iade edeceklerini söylediler koskoca Amazon iade etmeleleri imkansız.

Yenisi geldi.
Şimdi benim Windows 11 kurulu.

Muhtemelen NVMe'nin kartonunda Acronis vardır zaten Acronis yazmayan orijinal olmuyormuş diye duydum.
Şimdi ben NVMe'e yeniden temiz kurulum yaparak format mı atayım yoksa verileri mi taşıyayım SSD'de sadece GTA 5 var zaten.

20240416_174219.webp

Son düzenleme:
Ben Amazon'la konuştum hatta ürünü iade ettim yenisini bekliyorum tahmini teslimat tarihi henüz belli değil.
Eğer yine aynı sorun olursa parayı iade edeceklerini söylediler koskoca Amazon iade etmeleleri imkansız.

Yenisi geldi.
Şimdi benim Windows 11 kurulu.

Muhtemelen NVMe'nin kartonunda Acronis vardır zaten Acronis yazmayan orijinal olmuyormuş diye duydum.
Şimdi ben NVMe'e yeniden temiz kurulum yaparak format mı atayım yoksa verileri mi taşıyayım SSD'de sadece GTA 5 var zaten.

Eki Görüntüle 36737

Bence format atın ama siz bilirsiniz hocam.

Öyle yapacağım.
Eğer gene mavi ekran verirse para iadesi yapacağım amazona.
2 ay önce aynı sorunu yaşadım, banada yeni ssd göndermişlerdi, bilgisayarımın güç kaynağının yetersiz olduğunu fark ettim ve güç kaynağını yükseltince sorun düzeldi. öncesinde 250gb samsung kullanıyordum, sonrasında 1tb verbatime geçince olay başıma geldi.

Kingston K3000 NVMe SSD'yi taktım şu an format atıyorum. Sonra GTA 5 yükleyip gireceğim.
Umarım yine mavi ekran vermez.
Verirse yukarıdaki arkadaş güç kaynağı "PSU"dan bahsetmiş bende ondan şüpheliyim ancak normal SSD'de de güç kaynağı etkilenmesi gerekmez mi?
SSD 1 TB diye yani SSD'ler depolamaya göre daha mı fazla güç kaynağı "PSU" tüketir?
Çünkü normal olan SSD 240 GB Crucial BX500.
1 TB ise Kingston K3000 NVMe.

20240417_184132.webp

Şimdide kurulum bittikten sonra otomatik yeniden başladıktan sonra mavi ekran veriyor bu ne saçma bir şey. RAM'leri tek tek çıkarıp deniyorum.
Anakartta arıza çıktı ve arızalı anakart serviste. Bana yenisini verdiler ve umarım yine bir sıkıntı çıkmaz.
Ya para iadesi yapacaktım ya da aynı ürünü alacaktım, ben aynı ürünü tercih ettim çünkü 2300'e almıştım ve bu fiyata uygun başka anakart yok gibi.
Windows'u NVMe SSD'ye kurdum bu sefer kuruldu ama güncellemeleri yaparken yine mavi ekran verdi. Yine mi anakartı servise vereceğim bu anakartta üretim hatası falan mı var?

InShot_20240514_215958463.webp

NVMe SSD'de sağlık durumu vb de iyi.
Sorunu hala anlamadım minidumpta oluşturmuyor. Yenisi ile değiştik anakartın yine aynı.

InShot_20240514_220428931.webp

InShot_20240514_220456144.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı problemi Samsung 990 Pro ile yaşıyorum. 2 farklı 990 aldım iki cihaz aynı hataları verdi.
Samsung 960 EVO da problem yok. Corsair HX1200i güç kaynağı kullanıyorum. Sizler bir çözüm bulabildiniz mi?

Sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var Kingston Renegade 1 TB aldım ben de, yüklü dosya aktarımlarında veya SSD test uygulamalarından test edersem SSD'yi (diğer SSD test ettiğimde problem olmuyor) mavi ekran veriyor. Taktığım SSD yuvasında mı problem var SSD de mi problem var yerlerini mi değiştirsem diye düşünüyorum. Garantili ürün de çok kurcalamak istemiyorum ama sıkıldım bu sorundan.