@B 52 Stratofortress, paylaştığınız videoda da anormal bir fark göremedim ben. Tamamen aynı değerler çıkmayabilir zaten, sistemden sisteme göre değişebilir. Minimal farklara takılmamak lazım, SSD'de hiçbir problem yok.
RND4K Q1T1 yazma hızı videodaki testte 290 MB/s, birkaç yerde daha gördüm en kötüsü 230 civarı. Benim yaptığım testlerde ise 140-150 MB/s arası çıkıyor.

@B 52 Stratofortress, evet sistem diski olarak kullanıldığında bu fark oluşabilir, harici olarak fark oluşabilir ama fazla olmaması lazım.

Windows güç planını yüksek performans yapıp sistemi kapatın, sistemi tekrar açıp testi tekrarlayın.

@B 52 Stratofortress, evet sistem diski olarak kullanıldığında bu fark oluşabilir, harici olarak fark oluşabilir ama fazla olmaması lazım.

Windows güç planını yüksek performans yapıp sistemi kapatın, sistemi tekrar açıp testi tekrarlayın.
Dediğiniz gibi yüksek performans güç planına aldım ve arkasından yeniden başlattım, test sonucu değişmedi:

Screenshot_8.webp

Şu an bu diskin üzerine Windows kuruyorum, temiz kurulum sonrası bir kez daha deneyeceğim.

Son düzenleme: