batuhan02

Başarılı
İlk aldığım zamanlar hız olarak bir sorun yoktu ama sıcaklık olarak yine yüksekti. Anakartın SSD soğutucu slotuna taktım sıcaklığını düşürmüştü, o zaman ve şimdi kontrol edeyim dedim yazma hızı yarı yarıya neredeyse ve okumada da düşüş olmuş. Arkadaşlar ne yapmam gerek bir problem yok gözüküyor ama hız düşmüş ve yine ısınıyor. 69 dereceye yükseldi testi yaparken. SSD doluluğu sebep olmaz değil mi buna?

Ekran görüntüsü 2025-05-11 165319.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-11 171317.webp

Ekran görüntüsü 2025-05-11 172032.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir hocam çok ısınıyorsa SSD soğutuculara da bakabilirsiniz ama bence sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil.

Merhaba. Bende KC3000 1 TB modeli var ve neredeyse 2 yıl oldu alalı halen okuma/yazma sorunu yok fikir vermesi açısından yazayım dedim. Bu görüntüyü test yaparken aldım en fazla 36 derece oldu göreceğiniz gibi:
KC3000.webp

Bu görüntüyü de test yaptıktan sonra aldım ek olarak test yapmadan önce ısı değeri 27 dereceydi belirteyim:
KC3000 - Görüntü (2).webp

Merhaba. Bende KC3000 1 TB modeli var ve neredeyse 2 yıl oldu alalı halen okuma/yazma sorunu yok fikir vermesi açısından yazayım dedim. Bu görüntüyü test yaparken aldım en fazla 36 derece oldu göreceğiniz gibi:
Eki Görüntüle 147445
Bu görüntüyü de test yaptıktan sonra aldım ek olarak test yapmadan önce sıcaklık değeri 27 dereceydi belirteyim:
Eki Görüntüle 147446

Teşekkür ederim hocam paylaşımınız için. Muhtemelen sıcaklıktan oluyor benimki geçen sene eylül'de almıştım böyle bir sorunum yoktu. Siz eğer soğutucu kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz tam olarak bayağı soğuk sizin kullandığınız 2 kat sıcaklık farkı var.

Teşekkür ederim hocam paylaşımınız için. Muhtemelen sıcaklıktan oluyor benimki geçen sene eylül'de almıştım böyle bir sorunum yoktu. Siz eğer soğutucu kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz tam olarak bayağı soğuk sizin kullandığınız 2 kat sıcaklık farkı var.
Bende anakartımın (MSI X570S Torpedox Max) soğutucu bloğunun altına takılı ekstra bir soğutma vs. kullanmıyorum.

Sıcaklıklarda sorun yok. Daha istikrarlı olması adına SSD soğutucu iyi olacaktır. Gen4 SSD o hızlarda 75 dereceye kadar yolu var. SSD kendine ait sayfasında da bunu belirtirler. Yük altında 62 derecede sorun yok yani.

Hız konusunda bilgim yok. Benim SSD'nin de hız değerleri özellikle ikinci testler düşük gözüküyor. Belki sonradan x1 slotuna taktığım SSD etki etmiş olabilir. Veya doluluk oranı da etkiliyor olabilir. Ayrıca hızlar yine Gen4 seviyelerine yakın yani eğer oyun, sistem vb. performans sorunu yaşıyorsan bence SSD'den dolayı değil. Yine de Caner hocamızın yorumunu merak ediyorum. @Caner Uncu

Aşağıda Renegade SSD'nin değerleri. Genelde oyunlarad 62 dereceyi görüyorum. Onun dışında SSD soğutucu ile masaüstünde 44-48 arası değişiyor. Diğer bir SSD ise boşta 35 derece çalışıyor. Belki taktığım soğutucuda hata vardır bir ara bakacağım. Gerçi o SSD x1 slotunda yani tam hızını vermiyor. Belki ondan soğuktur. Yani hız yüksekse bu ürünler ısınıyor bundan yana bir sorun yok.

2025-05-11_19-19.webp

@MasterKing25 Testten önce açtıysanız test esnasında veya sonrasında uygulama üzerinden yenilemeniz gerekiyor. Crystal ve Kingston uygulaması da anlık yenileme yapmıyor. Atıyorum 10 dakikada bir değerleri yeniliyor. Eğer yenilemenize rağmen 32 derece ise sensörü bozuktur. Soğutmadan bağımsız yazma testinde en kötü 45-50 derece civarına çıkması gerekirdi. Anakartın soğutucusu fanlı vb. bir şey değilse onlarda bile olacağını sanmıyorum. Bu test sonrası 33 derece normal değil.

Gerçi testin başında demişsiniz, bence doğru bir karşılaştırma değil. Test bitince değeri atmak daha ideal olur.

Bu arada benim boşta 44 derece civarı geziyor. Sonradan SSD soğutucusu taktım, ama pedleri tam oturmuyor galiba farklı bir soğutuc alma planım var.

Son düzenleme:
Sıcaklıklarda sorun yok. Daha istikrarlı olması adına SSD soğutucu iyi olacaktır. Gen4 SSD o hızlarda 75 dereceye kadar yolu var. SSD kendine ait sayfasında da bunu belirtirler. Yük altında 62 derecede sorun yok yani.

Hız konusunda bilgim yok. Benim SSD'nin de hız değerleri özellikle ikinci testler düşük gözüküyor. Belki sonradan X1 slotuna taktığım SSD etki etmiş olabilir. Veya doluluk oranı da etkiliyor olabilir. Ayrıca hızlar yine gen4 seviyelerine yakın yani eğer oyun, sistem vb. performans sorunu yaşıyorsan bence SSD'den dolayı değil. Yine de Caner hocamızın yorumunu merak ediyorum. @Caner Uncu

Aşağıda Renegade SSD'nin değerleri. Genelde oyunlarad 62 dereceyi görüyorum. Onun dışında SSD soğutucu ile masaüstünde 44-48 arası değişiyor. Diğer bir SSD ise boşta 35 derece çalışıyor. Belki taktığım soğutucuda hata vardır bir ara bakacağım. Gerçi o SSD X1 slotunda yani tam hızını vermiyor. Belki ondan soğuktur. Yani hız yüksekse bu ürünler ısınıyor bundan yana bir sorun yok.

Eki Görüntüle 147466

@MasterKing25 testten önce açtıysanız test esnasında veya sonrasında uygulama üzerinden yenilemeniz gerekiyor. Crystal ve Kingston uygulaması da anlık yenileme yapmıyor. Atıyorum 10 dakikada bir değerleri yeniliyor. Eğer yenilemenize rağmen 32 derece ise sensörü bozuktur. Soğutmadan bağımsız yazma testinde en kötü 45-50 derece civarına çıkması gerekirdi. Anakartın soğutucusu fanlı vb. bir şey değilse onlarda bile olacağını sanmıyorum. Bu test sonrası 33 derece normal değil.

Gerçi testin başında demişsiniz, bence doğru bir karşılaştırma değil. Test bitince değeri atmak daha ideal olur.

Bu arada benim boşta 44 derece civarı geziyor. Sonradan SSD soğutucusu taktım ama pedleri tam oturmuyor galiba farklı bir soğutuc alma planım var.

Hocam evet bendeki SSD'nin de çok ısındığını biliyorum ama hız da düşmüş acaba başka bir sorun mu var onu anlayamadım.

@1247
Yeniden bir test yaptım ve test esnasında en yüksek 40 dereceyi gördü SSD ayrıca test tamamlandıktan hemen sonra Crystal Disk Info üzerinden yeniledim sonuçları sıcaklık derecesi 38 oldu belirteyim yani neden sıcaklıklar bu kadar az bilmiyorum bende ama sonuç bu şekilde:
Test Sonucu.webp