Sıcaklıklarda sorun yok. Daha istikrarlı olması adına SSD soğutucu iyi olacaktır. Gen4 SSD o hızlarda 75 dereceye kadar yolu var. SSD kendine ait sayfasında da bunu belirtirler. Yük altında 62 derecede sorun yok yani.
Hız konusunda bilgim yok. Benim SSD'nin de hız değerleri özellikle ikinci testler düşük gözüküyor. Belki sonradan X1 slotuna taktığım SSD etki etmiş olabilir. Veya doluluk oranı da etkiliyor olabilir. Ayrıca hızlar yine gen4 seviyelerine yakın yani eğer oyun, sistem vb. performans sorunu yaşıyorsan bence SSD'den dolayı değil. Yine de Caner hocamızın yorumunu merak ediyorum.
@Caner Uncu
Aşağıda Renegade SSD'nin değerleri. Genelde oyunlarad 62 dereceyi görüyorum. Onun dışında SSD soğutucu ile masaüstünde 44-48 arası değişiyor. Diğer bir SSD ise boşta 35 derece çalışıyor. Belki taktığım soğutucuda hata vardır bir ara bakacağım. Gerçi o SSD X1 slotunda yani tam hızını vermiyor. Belki ondan soğuktur. Yani hız yüksekse bu ürünler ısınıyor bundan yana bir sorun yok.
Eki Görüntüle 147466
@MasterKing25 testten önce açtıysanız test esnasında veya sonrasında uygulama üzerinden yenilemeniz gerekiyor. Crystal ve Kingston uygulaması da anlık yenileme yapmıyor. Atıyorum 10 dakikada bir değerleri yeniliyor. Eğer yenilemenize rağmen 32 derece ise sensörü bozuktur. Soğutmadan bağımsız yazma testinde en kötü 45-50 derece civarına çıkması gerekirdi. Anakartın soğutucusu fanlı vb. bir şey değilse onlarda bile olacağını sanmıyorum. Bu test sonrası 33 derece normal değil.
Gerçi testin başında demişsiniz, bence doğru bir karşılaştırma değil. Test bitince değeri atmak daha ideal olur.
Bu arada benim boşta 44 derece civarı geziyor. Sonradan SSD soğutucusu taktım ama pedleri tam oturmuyor galiba farklı bir soğutuc alma planım var.