Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
İşletim sistemini henüz bu diske kurmadım.

Boştaki değerleri aşağıdaki ekran görüntüsünde. Ek olarak, HWiNFO64, AIDA64 ve Crystal Disk Info'da görünen "Disk Sıcaklığı 3" sensöründe 75 derece görünüyor; bu değer bilgisayarı kapatıp açsam da, kapatıp ertesi gün de açsam veya yeniden başlatsam dahi yükte ve boşta bu şekilde görünüyor. Bu değerin değişmiyor oluşu bir arızayı mı işaret ediyor?

kc3000temp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İkinci sensör hakkında edindiğim bilgileri ayrı bir konu olarak paylaştım:

Ölçeyim atarım birazdan.

Ölçüp atacağım ama siparişi iptal etme istersen yorumları onun da çok iyi çünkü . Dedim ya bendeki işe yaramdı diye aynı marka am modeli başkaydı, Jeyi işe yarar belki sende.

Ölçtüm 3CM.
Hocam Jeyi marka soğutucu elime ulaştı, CrystalDiskMark ile test ettim; yük altında 55 dereceyi geçmiyor. Teşekkür ediyorum.
Boşta biraz fazla geldi bana ama emin değilim KC3000 ve Kingston Renegade hemen hemen aynı diye biliyorum. Bir arkadaşımda KC3000 vardı bende Renegade aynı sonuçları almıştık. Bende 26 derece falan boşta

Boşta biraz fazla geldi bana ama emin değilim KC3000 ve Kingston Renegade hemen hemen aynı diye biliyorum. Bir arkadaşımda KC3000 vardı bende Renegade aynı sonuçları almıştık. Bende 26 derece falan boşta
Soğutucusuz çalışıyor, henüz soğutucu elime ulaşmadı.

Sizdeki disk tek taraflı yapıdaki model olduğundan serindir diye tahmin ediyorum. Bendeki hem çift taraflı hem de SSD işlemcinin yanında, ekran kartının üzerindeki slotta takılı. Belki de sebebi budur emin değilim. Ayrıca, bu diğer sensörün ne olduğu hakkında fikrim yok ne yaparsam yapayım değişmiyor, sizde bu sensörün durumu nedir?

Sizdeki disk tek taraflı yapıdaki model olduğundan serindir diye tahmin ediyorum. Bendeki hem çift taraflı hem de SSD işlemcinin yanında, ekran kartının üzerindeki slotta takılı. Belki de sebebi budur emin değilim. Ayrıca, bu diğer sensörün ne olduğu hakkında fikrim yok ne yaparsam yapayım değişmiyor, sizde bu sensörün durumu nedir?
O önemli değil, onu bulunduğu slot ısıtıyordur. Ekran resmini attım. Bende 57 derece o, iki SSD var bende takılı anakartta diğeri daha sıcak, onu da atayım.

SSD 19 derece, bunda soğutucu var. Ama sensör sıcak.

Sizdeki sıcaklık 40-45'ler bende yük altında oluyor. Diğer SSD WDSN850X o daha fazla ısınıyor yük altında, 55-60. O da tehlikeli bir değer değil zaten. Kingston'a göre daha sıcak sadece.

Dosya Ekleri

• Screenshot_15.webp
    Screenshot_15.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 62
  • Screenshot_17.webp
    Screenshot_17.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 59
O önemli değil, onu bulunduğu slot ısıtıyordur. Ekran resmini attım. Bende 57 derece o, iki SSD var bende takılı anakartta diğeri daha sıcak, onu da atayım.

SSD 19 derece, bunda soğutucu var. Ama sensör sıcak.
Peki şöyle sorayım, her iki diskte de ikinci sıradaki sensör verisi hiç değişiyor mu? Bir yerde bunun asıl sensörün yani üstteki sensörün SSD'nin ilk çalışmasından bu yana okunan en yüksek sıcaklık olduğunu okumuştum.

Soğutucu düşürür bence iyi bir şey aldıysan.

Peki şöyle sorayım, her iki diskte de ikinci sıradaki sensör verisi hiç değişiyor mu? Bir yerde bunun asıl sensörün yani üstteki sensörün SSD'nin ilk çalışmasından bu yana okunan en yüksek sıcaklık olduğunu okumuştum.
Olabilir. Değişmiyor. Hep aynı test yapayım. Atayım.