Bütçe
2.200
SSD soğutucu kulllanmak şart bunda. Ben kullanıyorum oyunlarda 47 dereceyi geçmiyor tavsiye ederim.
Almam zorunlu mu yoksa almasam da olur mu?

Önü Full mesh kasa da 61-62leri görüyor hocam test ederken. Oyun oynarken 57 civarlarında takılıyor genelde. Kasanın üst kısmında ekstradan 3 tane Thermalright fan takılı. Sıcaklıklar kabul edilebilir pek bir sorun yok fakat SN580 çok daha derin çalışıyordu hocam.

Kasamda önde 3 fan bir de arka fan var sizce çok ısınır mı?

Son düzenleme:
Merhaba, bu SSD'yi almayı düşünüyorum. Eğer başka SSD önerecekseniz lütfen 1 TB olsun. Bir de anakarta uyumlu mu? Söylerseniz çok mutlu olurum.

Anakart: GIGABYTE B450M K.
Güzel ssd dir alınır. B450 lerde PCI 3.0 oluyor bir limit yok.
Alternatif olarak şu model de alınabilir. PCI 4.0 olması b450 de gereksiz bir şey ancak alternatif istersen bakılabilir.
Tek eksisi DRAM yerine HMB kullanılması. @Caner Uncu hocam o modeldeki HMB nin bazı dram lerden daha stabil olduğunu söylediğini hatırlıyorum. (Farklı bir Blue versiyonu değilse)

Kixoia'nın flash belleklerini kullanıyorum alalı 6-7 sene olmuştur. Gayet kaliteli, bir kayıpta yok. SSD'lerini hayatımda kullanmadım ama yukarıda anlatılanlara göre alınabilecek bir M2 gibi duruyor. İşletim sistemi kuracaksanız M2 de DRAM olup olmadığına dikkat edin.

Yüksek ihtimal Kioxia SSD tercih edeceğim.

Güzel SSD'dir alınır. B450'lerde PCI 3.0 oluyor bir limit yok.
Alternatif olarak şu model de alınabilir. PCI 4.0 olması B450 de gereksiz bir şey ancak alternatif istersen bakılabilir.
Tek eksisi DRAM yerine HMB kullanılması. @Caner Uncu hocam o modeldeki HMB'nin bazı DRAM'lerden daha stabil olduğunu söylediğini hatırlıyorum. (farklı bir blue versiyonu değilse)

DRAM'siz SSD çok almak istemiyorum çünkü işletim sistemini SSD kuracağım.

Masaüstünde ısınma problemi yaşayacağını pek sanmıyorum. Fiyatına göre gayet iyi disk, tercih edilebilir.

Hocam kafam şuna takıldı benim eski SSD'min okuma yazma hızı daha fazla 1TB versiyonuda fazla ama DRAM yok sizce DRAM bu kadar önemli bir şey mi?
Bu şu an kulladığım SSD'nin 1 TB hali: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...200-2500-mb-s-m-2-nvme-fiyati,1956488359.html
Alacağım SSD: Kioxia Exceria G2 1 TB 2100 - 1700 MB/s PCIe M.2 SSD Fiyatı ve Özellikleri

Kioxia aldım ama kafama bu takıldı.

Aldığım SSD hızı çok düşük geldi.

Yani toplarsam demek istediğim şu bir SSD en çok dikkat edilmesi gerek sizce hız mı yoksa DRAM mi?

@Caner Uncu

Son düzenleme:
Yüksek ihtimal Kioxia SSD tercih edeceğim.

DRAM'siz SSD çok almak istemiyorum çünkü işletim sistemini SSD kuracağım.

Hocam kafam şuna takıldı benim eski SSD'min okuma yazma hızı daha fazla 1TB versiyonuda fazla ama DRAM yok sizce DRAM bu kadar önemli bir şey mi?
Bu şu an kulladığım SSD'nin 1 TB hali: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...200-2500-mb-s-m-2-nvme-fiyati,1956488359.html
Alacağım SSD: Kioxia Exceria G2 1 TB 2100 - 1700 MB/s PCIe M.2 SSD Fiyatı ve Özellikleri

Kioxia aldım ama kafama bu takıldı.

Aldığım SSD hızı çok düşük geldi.

Yani toplarsam demek istediğim şu bir SSD en çok dikkat edilmesi gerek sizce hız mı yoksa DRAM mi?

@Caner Uncu
Ne kadar ekmek, o kadar köfte.