blacktooth
Uzman
Merhaba. Burada da indirim konusunu açtığım Kioxia Exceria Heatsink 2 TB modelini sipariş verdim. Ürün elime ulaştı, GPT olarak formatladım ve kullanmaya başladım. Bilgisayarı birkaç defa yeniden başlattıktan sonra SSD görünmemeye başladı. Aygıt yöneticisinde bir sorun yok. BIOS yazılımı zaten günceldi, üzerine en son beta BIOS’a da güncelleme yaptım. Anakartım MSI X670-P Wi-Fi. BIOS’ta SSD gözükmüyor. SSD’yi farklı slotlara taktım; ilk başta gözüküyor, birkaç defadan sonra yine kayboluyor. BIOS’u sıfırlamak, pili çıkarıp takmak ve internette gördüğüm tüm yöntemleri denedim ama SSD’yi çıkarıp takınca sorun çözülüyor; ardından birkaç yeniden başlatmada yine sıkıntı çıkartıyor. Diskte sadece dosyalar var, herhangi bir sistem kurulu değil. Sistemdeki diğer Samsung ve Kingston SSD’ler sorunsuz çalışıyor.
Ben bu işten bir şey anlamadım.
Sıfır SSD bozuk olabilir mi? Aklıma tek gelen bu oldu. Ürün açıldığı zamanlarda kendi yazılımında gözüküyor, birkaç yeniden başlatmada yine sistemde görünmüyor. Anakartın sitesinde desteklenen modellerin içinde. Ne yapabilirim? Şu an 4. Slota takılı ve gözükmüyor. Farklı slotlara taktım, diğer ssdleri çıkardım vs. aynı sonuç.
Ben bu işten bir şey anlamadım.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: