Merhaba. 5 aydır kullanmış olduğum Kioxia M.2 SSD 5 ayda okuma yazma hızları düşmüş mü diye kontrol ederken, bir baktım ki yazma 626 MB geçmiyor; daha bugün format attım ve BIOS sıfırladım. Bu sorun neden olmuş olabilir bilen var mı?
Sistem:
Kasa: Rampage Azza V1 600W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 ARGB ATX Siyah Kasa.
Anakart: ASUS Prime H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart.
Bu olay DRAM'den değil. SLC Cache dolmuş ve o yüzden yazma hızı düşmüş gözüküyor. SLC Cache yeniden boşaldığında ise hızlar yeniden normale dönmüş.
Bu olay DRAM'li disklerde de oluyor, yani DRAM var diye hız düşmüyor diye bir şey yok. Cache dolunca direkt kalan NAND'lara yazılıyor veri. SLC NAND, TLC'den daha hızlıdır.
Merhaba. 5 aydır kullanmış olduğum Kioxia M.2 SSD 5 ayda okuma yazma hızları düşmüş mü diye kontrol ederken, bir baktım ki yazma 626 MB geçmiyor; daha bugün format attım ve BIOS sıfırladım. Bu sorun neden olmuş olabilir bilen var mı?
Sistem:
Kasa: Rampage azza V1 600W 80+ Bronze tempered glass USB 3.0 ARGB ATX siyah kasa.
Anakart: ASUS Prime H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX anakart.
SSD'nizde DRAM yok HBM var HBM RAM'dan ödünç alarak mapping yapıyor SSD'de Bu da zamanla yavaşlatır SSD'i DRAM'lı SSD'de direk SSD içinde haritalama var SSD yavaşlamaz sistem diski olduğu için dahada yavaşlar zaten zamanla DRAM'sız SSD.
SSD'nizde DRAM yok HBM var HBM RAM'dan ödünç alarak mapping yapıyor SSD'de bu da zamanla yavaşlatır SSD'i DRAM'lı SSD'de direk SSD içinde haritalama var SSD yavaşlamaz sistem diski olduğu için daha da yavaşlar zaten zamanla DRAM'sız SSD.
Bu olay DRAM'den değil. SLC Cache dolmuş ve o yüzden yazma hızı düşmüş gözüküyor. SLC Cache yeniden boşaldığında ise hızlar yeniden normale dönmüş.
Bu olay DRAM'li disklerde de oluyor, yani DRAM var diye hız düşmüyor diye bir şey yok. Cache dolunca direkt kalan NAND'lara yazılıyor veri. SLC NAND, TLC'den daha hızlıdır.
Bu olay DRAM'den değil. SLC cache dolmuş ve o yüzden yazma hızı düşmüş gözüküyor. SLC cache yeniden boşaldığında ise hızlar yeniden normale dönmüş.
Bu olay DRAM'li disklerde de oluyor, yani DRAM var diye hız düşmüyor diye bir şey yok. Cache dolunca direkt kalan NAND'lara yazılıyor veri, SLC NAND, TLC'den daha hızlıdır.