Makaleler
12
Yer
Çorum
Kioxia, yeni nesil Kioxia Exceria Plus G4 SSD'sini tanıttı. Exceria G4, PCIe 5.0 x4 (Gen5) arayüzüne sahip olacak ve 10.000/8.200 MB/sn okuma yazma hızlarına erişebilecek.

SSD 1 TB ve 2 TB olarak iki ayrı kapasite sunacak ve Phison PS5031-E31T kontrolcüsüne sahip olacak. SSD, tıpkı Exceria Plus G3'te olduğu gibi DRAM'siz olacak. Bunun yanı sıra 64 MB HMB mevcut. NAND yonga olarak yeni nesil Kioxia BICS8 218 katmanlı 3D TLC yongalar kullanılacak.

Her iki kapasite için de 5 yıl üretici garantisi sunulacak olup 1 TB için 600 TBW, 2 TB için 1.200 TBW yazma garantisi bulunuyor.

exceria_plus_g4_ssd_gallery_02.webp

Bunu da önerilmeyecekler listesine ekleyelim. HMB kullanan her SSD'ye düşmanlığım bakidir.
Yani zaten son kullanıcı için Gen5 SSD'nin pek de bir esprisi yok da hakikaten mantıksız disk yani. G3 ve G4'te bozdu adamlar.

Hazır sistemlerin bir numaralı SSD'si olur.
Ben de öyle düşünüyorum, bu tip SSD'leri genellikle hazır sistemlerde kullanıyorlar da fiyatı ne olacak bakalım.

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla hazır sistem SSD'si. Peki Exceria Plus veya G2 2TB olanlar nasıldır? SATA SSD'yi rafa kaldırma düşüncem var. Kioxia disk kullanıyorum 2 sene olacak sanırım üzmedi beni Kioxia ile devam etmek iyi olur sanırım hem tek yazılım çalışacak.