Exceria PRO'nun incelemesi var. TechPowerUp'a bakın. Technopat'ta da vardı. Var yani.

Siz ömrü düşük falan diye endişe ediyorsunuz ama alakası yok yani. Sağlık değerinin bir önemi yok, önemli olan SMART verileri. Sağlık değeri genellikle veri yazdıkça düşüyor. Sağlık %0 olunca disk bozulmuyor.

İçine hangisi siniyorsa onu al sen. KC3000'in yüksek boyutlu veriyi yazma konusundaki performansı daha iyidir. Onun dışında kontrolcü aynı, NAND da bazı revizyonlarda aynı.

KC3000 diğer SSD'lere göre bir tık daha sıcak çalışıyor tam tersi. İyi bir soğutucu varsa sorun olmaz tabii.

Benim bildiğim kadarıyla ısı dağıtıcısı var ve çok serin çalışıyor diğerlerine kıyasla.

Exceria Pro'nun incelemesi var. TechPowerUp'a bakın. Technopat'ta da vardı. Var yani.

Siz ömrü düşük falan diye endişe ediyorsunuz ama alakası yok yani. Sağlık değerinin bir önemi yok, önemli olan Smart verileri. Sağlık değeri genellikle veri yazdıkça düşüyor. Sağlık %0 olunca disk bozulmuyor.

İçine hangisi siniyorsa onu al sen. KC3000'in yüksek boyutlu veriyi yazma konusundaki performansı daha iyidir. Onun dışında kontrolcü aynı, NAND da bazı revizyonlarda aynı.

Hocam ben şu düşüncedeyim, Ben bu sistemi 5 yıl kullanırım, bir sonraki sistemde de büyük ihtimalle SSD almam. 8-10 yıl gitsin isterim. En az 6yıl. 800 liranın artık pek bir değeri kalmadı. 800 verip daha başarılı bir SSD daha mantıklı gibi. Exceria alırsam sürekli ısınır mı ömrü azaldı mı gibi sorularım olur. Almışken sağlam almak amaç.

Soğutamazsan her üst seviye Gen4 ısınır zaten. Exceria'lık bir durum değil. Ömür konusunu da defalarca yazdım zaten, sağlık ömür değildir. TBW de ömür değildir. Yine de dediğim gibi içine sinsin yeter.

Hiçbir diskin 8-10 sene kullanacağının garantisi yok bu arada.

Soğutamazsan her üst seviye Gen4 ısınır zaten. Exceria'lık bir durum değil. Ömür konusunu da defalarca yazdım zaten, sağlık ömür değildir. TBW de ömür değildir. Yine de dediğim gibi içine sinsin yeter.

Exceria güven vermiyor. Pek iyi şeyler duymadım. Almışken iyi alayım uzun gitsin.

Hocam önce anakart mı alayım SSD mi alayım? PCIe5 SSD slotunda PCIe4 çalışır mı? PCIe5 X16 slotta 9070 XT çalışır mı?

Son düzenleme:
Exceria, Toshiha'nın devamı. Sadece isim değiştirdiler. Adamlar SSD'de kullanılan NAND'ların mucidi ve şu an hâlâ NAND üretiyorlar, disklerinde de kendi ürettikleri NAND'ları kullanmakla beraber birçok markaya da satıyorlar. Güven vermemesini anlayamadım, her diskte olumsuz yorum olur. Yani bunu alın diye demiyorum, bir çıkarım da yok. Hatta KC3000'in bazı alanlarda daha iyi olduğunu da yazdım ama Kioxia'ya olan güvensizliğinizi gidermeye çalışıyorum.

KC3000'in de 10 sene gideceğinin garantisi yok yani siz bunu düşünerek alıyorsanız bilginiz olsun. Elektronik cihazlar bunlar. Gider gitmez orası ayrı, garantisi yok sadece.

---------

PCIe 5.0 slotuna 4.0 SSD takarsanız sorunsuz çalışır. 4.0 hızında kullanırsınız.

Exceria, Toshiha'nın devamı. Sadece isim değiştirdiler. Adamlar SSD'de kullanılan NAND'ların mucidi ve şu an hâlâ NAND üretiyorlar, disklerinde de kendi ürettikleri NAND'ları kullanmakla beraber birçok markaya da satıyorlar. Güven vermemesini anlayamadım, her diskte olumsuz yorum olur. Yani bunu alın diye demiyorum, bir çıkarım da yok. Hatta KC3000'in bazı alanlarda daha iyi olduğunu da yazdım ama Kioxia'ya olan güvensizliğinizi gidermeye çalışıyorum.

KC3000'in de 10 sene gideceğinin garantisi yok yani siz bunu düşünerek alıyorsanız bilginiz olsun. Elektronik cihazlar bunlar. Gider gitmez orası ayrı, garantisi yok sadece.

---------

PCI-e 5.0 slotuna 4.0 SSD takarsanız sorunsuz çalışır. 4.0 hızında kullanırsınız.

Marka açısından değil, ısınma açısından. Evet her M.2 ısınıyor ama az ısınan var çok ısınan var. KC3000'in kendi ısı dağıtıcısı var mış, serin olması ömrünü uzatır. SLC bilmem neyi uzun şeyde daha iyiymiş, hızları da süper. TBW'ye asla ulaşamayacağım ama yine de daha yüksek. Kısacası içime KC3000 daha çok siniyor. Gaming gecesini beklemeli miyim sizce?

Hocam ısınma sorunu Exceria PRO'ya özel bir şey değil. Hatta bu bir sorun değil. Gen4 diskler yüksek hızlarda çalışıyor, e haliyle ısınıyor. KC3000 de taksanız soğutucu olmadan kullanımda verimsizleşebiliyor. TechPowerUp'ta testler mevcut. Mesela Gen5 disk incelemelerine bakın, soğutucu olmadan kullanımda çok dalgalı grafik çiziyor.

KC3000'in üzerindeki blok da öyle sandığınız gibi ultra iyi değil. İncecik, kağıt gibi şey. İllaki katkı sağlar da çok minimal düzeyde. Yani senin diskin 50 derece yerine 45 derece çalışınca ömrü uzamaz. Hızları zaten kontrolcüye bağlı. Her iki diskte de Phison E18 yer alıyor. Aşağı yukarı 7 GB/sn hızlara erişebilen bir kontrolcü zaten.

-------

Gaming gecesinde ara sıra düşüyor, en son 6.999 TL idi galiba tam hatırlamıyorum. Siz bilirsiniz.

Hocam ısınma sorunu Exceria Pro'ya özel bir şey değil. Hatta bu bir sorun değil. Gen4 diskler yüksek hızlarda çalışıyor, e haliyle ısınıyor. KC3000 de taksanız soğutucu olmadan kullanımda verimsizleşebiliyor. TechPowerUp'ta testler mevcut. Mesela Gen5 disk incelemelerine bakın, soğutucu olmadan kullanımda çok dalgalı grafik çiziyor.

KC3000'in üzerindeki blok da öyle sandığınız gibi Ultra iyi değil. İncecik, kağıt gibi şey. İllaki katkı sağlar da çok minimal düzeyde. Yani senin diskin 50 derece yerine 45 derece çalışınca ömrü uzamaz. Hızları zaten kontrolcüye bağlı. Her iki diskte de Phison E18 yer alıyor. Aşağı yukarı 7 GB/sn hızlara erişebilen bir kontrolcü zaten.

-------

Gaming gecesinde ara sıra düşüyor, en son 6.999 TL idi galiba tam hatırlamıyorum. Siz bilirsiniz.

Siz sanırım Kioxia tarafındasınız. Nedense pek güvenemedim ama ben.