946

Uzman
"Kioxia Exceria Pro 1TB NVMe SSD – M.2 2280, PCI-e Gen4, 7300MB/s Okuma, 6400MB/s Yazma" için soğutucu aramaktayım. Oyunlarda anlık FPS düşmesi sorunlarım mevcut, SSD 70 dereceye yakın çalışmakta. Ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

Önerilerinize açığım.

Ondan kaynaklı değil, 70 derecede drop yaratacak kadar hızı düşmez o SSD'nin, soğutucu alabilirsiniz o ayrı.

Ondan kaynaklı değil, 70 derecede drop yaratacak kadar hızı düşmez o SSD'nin, soğutucu alabilirsiniz o ayrı.

Açıkçası sistemde test etmediğim bir parça kalmadı. Bir tek SSD şüpheli, kendi yazılımı pek çok kez uyarı verdi sıcaklıktan ötürü. Sağlığı da 1 yılda %79'a kadar düştü. Isınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

Açıkçası sistemde test etmediğim bir parça kalmadı. Bir tek SSD şüpheli, kendi yazılımı pek çok kez uyarı verdi sıcaklıktan ötürü. Sağlığı da 1 yılda %79'a kadar düştü. Isınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu yüzden.
%21 düşüş normal değil, SSD’niz sorunlu olabilir. Servise götürmenizi tavsiye ediyorum.

@Caner Uncu

Bütçe belirtilmemis, https://www.trendyol.com/id-cooling...rontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true

Buna bakabilirsiniz ayrıca anakartınızın kendi sogutucusu varsa onu kullanmanızı tavsiye ederim.

Belirtmiştim aslında ama silinmiş sanıyorum. 400 TL bütçem mevcut. Bu ürün kaliteli duruyor lakin kasama sığmaz muhtemelen. Anakartta soğutucu bulunmamakta.

%21 düşüş normal değil, SSD'niz sorunlu olabilir. Servise götürmenizi tavsiye ediyorum.

@Caner Uncu

Evet, birkaç kez kritik uyarı da almıştım fakat gönderdiğimde kullanabileceğim yedek bir SSD bulunmadığından soğutucu ile çözmeye çalışacağım şu anlık. Eğer sonuç alamazsam servis şart olacak, öneriniz için teşekkür ediyorum.

Belirtmiştim aslında ama silinmiş sanıyorum. 400 TL bütçem mevcut. Bu ürün kaliteli duruyor lakin kasama sığmaz muhtemelen. Anakartta soğutucu bulunmamakta.

Buna bakabilirsiniz kullanıyorum gayet işlevli.

Evet, birkaç kez kritik uyarı da almıştım fakat gönderdiğimde kullanabileceğim yedek bir SSD bulunmadığından soğutucu ile çözmeye çalışacağım şu anlık. Eğer sonuç alamazsam servis şart olacak, öneriniz için teşekkür ediyorum.
Süreden dolayı zamanı kusur bulabilirler zamanınız varsa gonderin.

@Caner Uncu, değerler bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2025-07-16 165459.webp

Ürün gayet güzel duruyor, alacağım. Teşekkür ediyorum hocam.