Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Stourmer

Uzman
KIOXIA 1TB Exceria PRO aldım en son indirimlerden uyguna. Bugün Windows yükledim ve test ettim söylediği hızları veriyor. Gen4 olması sebebiyle sıcak çalıştıklarını biliyorum. Anakartımda kendisinde soğutma bloğu bulunuyor. Boşta 54 derece yük altında 59-60 derece oluyor bu sıcaklıklar normal mi sizce?

50 60 normal sayılır ya. Sata diskleri bu yüzden seviyorum.
1747259542439.webp

Kioxia 1TB Exceria Pro aldım en son indirimlerden uyguna. Bugün Windows yükledim ve test ettim söylediği hızları veriyor. Gen4 olması sebebiyle sıcak çalıştıklarını biliyorum. Anakartımda kendisinde soğutma bloku bulunuyor. Boşta 54 derece yük altında 59-60 derece oluyor bu sıcaklıklar normal mi sizce?

Eğer ekran kartının üzerindeyse gayet normal sıcaklıklar ekran kartındaki sıcak hava SSD'ye geliyor çünkü. Eğer anakartında ekran kartının alt taraflarında PCI-e 4.0 destekleyen M.2 portu varsa oraya takman daha iyi olur. Benim de Samsung 970 EVO Plus ekran kartının üzerindeydi Oyunlarda 50 derecede çalışıyordu alttaki PCI-e M.2 slotuna takınca 30-35 arası gidip geldi.(Yükte)

Son düzenleme:
Ekr
Eğer ekran kartının üzerindeyse gayet normal sıcaklıklar ekran kartındaki sıcak hava SSD'ye geliyor çünkü. Eğer anakartında ekran kartının alt taraflarında PCI-e 4.0 destekleyen M.2 portu varsa oraya takman daha iyi olur. Benim de Samsung 970 EVO Plus ekran kartının üzerindeydi Oyunlarda 50 derecede çalışıyordu alttaki PCI-e M.2 slotuna takınca 30-35 arası gidip geldi.(Yükte)
Ekran kartı yok henüz sistemde tek eksik o kaldı hocam. Altta gen4 var mı bilmiyorum ama buradaki gen4 de soğutucu desteği var kendinden anakartta.

50 60 normal sayılır ya. Sata diskleri bu yüzden seviyorum.
Eki Görüntüle 148145
Sata SSD de var sistemde ama m2 yi taktıktan sonra uçtu kapata tıkladığım an kapatılıyor yazısı gelmeden kapanıyor garip bir his 😄

Son düzenleme: