Uzun denemeler sonucunca çözüldü. Ekran kartıma undervolt yaparak sıcaklığı 60 derecede performanstan bir tık ödün vererek sorunu hallettim, tahmin ettiğimiz gibi M.2 SSD GPU'nun hemen altında ve çok ısınınca bu yüzünden devre dışı kalıyormuş. Bu yüzden ömrü dolan RX 580'i emekliye ayırmadan kullanmaya devam etmeye çalışacağım gittiği yere kadar. Teşekkürler.
Ek not: rx 7600 alıp sisteme taktığımda yüksek güç çekince pc restart atmaya başladı oyunlarda ,stres testi yapamaz oldu olay görüntüleyicisin de son hatalara bakınca güç kaynağı nedenli kesinti olduğunu gördüm. Ne yazık ki psu yu açıp baktığımda içerisi tozlardan kısa devre olacak şekilde görünüyordu giriş çıkış uçları.. Psu kasayla beraber gelen foem marka 600 watt değerinde kalitesiz bir üründü, bende psu değiştirmeye karar verdim. Bildiğiniz gibi psu alemi derya denizdir türlü forumlardan excel tabloları kapasitörler üreticiler arasında kayboldum ama kararmı en son high power 850 element revo'dan yana kullandım c* tier ı olsa da bana fazlasıyla yetecektir ileride anakartımın desteklediği en güçlü cpuyu almayı düşünüyorum.. Dün taktım psu yu ve hiçbir şekilde ne restart ne ssd nin güç kesmesi gibi bir şey yaşamadım demem o ki psu pc nin can suyudur kesinlikle gözardı edilmemeli.