Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ozerkan01

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene önce Vatan Bilgisayar'dan aldığım Kioxia Exceria G2 M.2 SSD’de garip bir sorun yaşıyorum. Herhangi hız ya da kopyalama sorunu yaşamadım hızı gayet iyi ancak oyun oynarken ilginç bir şekilde devre dışı kalıyor SSD, sistemim SATA SSD'ye kurulu ve ayrıca 2 HDD var, M.2 SSD dekioyun kilitleniyor buga düşüyor masaüstüne gelip SSD içindeki dosyalara ulaşmaya çalışıyorum hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyorum ta ki restart yapana kadar PC'ye.

Defalarca sıfırladım farklı oyunlarda denedim hatta garantiye gönderdim aynı modelden başkasını gönderdiler ve maalesef aynı sorunları yaşamaya devam ediyorum. Şu an anlayacağınız M.2 SSD'yi sadece depolama olarak kullanıyorum. BIOS'la ilgili ayar mı yapmam gerekiyor yoksa anakartta mı sorun var yoksa bozuk SSD'yi mi gönderdiler.

Sistemim
  • R5 3600
  • ASRock AB350M
  • RX 580

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    157,1 KB · Görüntüleme: 98
  • 2.webp
    2.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 63
Çözüm
Uzun denemeler sonucunca çözüldü. Ekran kartıma undervolt yaparak sıcaklığı 60 derecede performanstan bir tık ödün vererek sorunu hallettim, tahmin ettiğimiz gibi M.2 SSD GPU'nun hemen altında ve çok ısınınca bu yüzünden devre dışı kalıyormuş. Bu yüzden ömrü dolan RX 580'i emekliye ayırmadan kullanmaya devam etmeye çalışacağım gittiği yere kadar. Teşekkürler.

Ek not: rx 7600 alıp sisteme taktığımda yüksek güç çekince pc restart atmaya başladı oyunlarda ,stres testi yapamaz oldu olay görüntüleyicisin de son hatalara bakınca güç kaynağı nedenli kesinti olduğunu gördüm. Ne yazık ki psu yu açıp baktığımda içerisi tozlardan kısa devre olacak şekilde görünüyordu giriş çıkış uçları.. Psu kasayla beraber gelen foem marka 600 watt değerinde kalitesiz bir üründü, bende psu değiştirmeye karar verdim. Bildiğiniz gibi psu alemi derya denizdir türlü forumlardan excel tabloları kapasitörler üreticiler arasında kayboldum ama kararmı en son high power 850 element revo'dan yana kullandım c* tier ı olsa da bana fazlasıyla yetecektir ileride anakartımın desteklediği en güçlü cpuyu almayı düşünüyorum.. Dün taktım psu yu ve hiçbir şekilde ne restart ne ssd nin güç kesmesi gibi bir şey yaşamadım demem o ki psu pc nin can suyudur kesinlikle gözardı edilmemeli.
İşlemci güncellemesi için 3.10 versiyondan den adım adım 5.40 versiyonuna yükselttim ancak 10.13 versiyonu çıkmış.
Anakartımda 1 tane M.2 slotu mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firmware güncelledim ancak BIOS'ta PCI hızı düşürme gibi bir seçenek göremedim.

Düşük bir ihtimal dahilinde olsa da kullandığım GPU RX 580 oyunlarda 80 derece civarında çalışıyor, M.2 SSD'ye sıcaklığı yansıyıp devre dışı bırakma durumu olabilir mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG20250223222939.webp
    IMG20250223222939.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun denemeler sonucunca çözüldü. Ekran kartıma undervolt yaparak sıcaklığı 60 derecede performanstan bir tık ödün vererek sorunu hallettim, tahmin ettiğimiz gibi M.2 SSD GPU'nun hemen altında ve çok ısınınca bu yüzünden devre dışı kalıyormuş. Bu yüzden ömrü dolan RX 580'i emekliye ayırmadan kullanmaya devam etmeye çalışacağım gittiği yere kadar. Teşekkürler.

Ek not: rx 7600 alıp sisteme taktığımda yüksek güç çekince pc restart atmaya başladı oyunlarda ,stres testi yapamaz oldu olay görüntüleyicisin de son hatalara bakınca güç kaynağı nedenli kesinti olduğunu gördüm. Ne yazık ki psu yu açıp baktığımda içerisi tozlardan kısa devre olacak şekilde görünüyordu giriş çıkış uçları.. Psu kasayla beraber gelen foem marka 600 watt değerinde kalitesiz bir üründü, bende psu değiştirmeye karar verdim. Bildiğiniz gibi psu alemi derya denizdir türlü forumlardan excel tabloları kapasitörler üreticiler arasında kayboldum ama kararmı en son high power 850 element revo'dan yana kullandım c* tier ı olsa da bana fazlasıyla yetecektir ileride anakartımın desteklediği en güçlü cpuyu almayı düşünüyorum.. Dün taktım psu yu ve hiçbir şekilde ne restart ne ssd nin güç kesmesi gibi bir şey yaşamadım demem o ki psu pc nin can suyudur kesinlikle gözardı edilmemeli.

Son düzenleme:
Çözüm