KİOXİA SATA 480 GB SSD'nin yazma hızı çok düşük

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar. Sonunda şu lanet SSD'yi montajlayıp Windows 10 kurabildim. Programı indirip hızına bakayım dedim ve yazma hızı çok düşük. Normalde SSD'nin okuma hızı kağıt üzerinde 550 mb/s, yazma ise 540 mb/s. Fakat ben SATA 3 olan bu SSD'yi SATA 2 kablosuyla kullanıyorum çünkü anakartım 2.0 destekliyor. Her neyse, aşağıya görselini bıraktım. Okuma hızı normal ama yazma hızı neden bu kadar düşük? SSD şu anda disk kızağı içerisinde. Ondan olabilir mi? Ama önceki SSD'nin yazma hızı daha yüksekti. İkisininde görselini bıraktım.

Önceki SSD (GLOWAY FER 120 GB):

Şu anki SSD (KİOXİA SATA 480 GB):

Dostum SATA 2 olduğu için normal. 3 olursa 500MB alabilirsin.
Dikkatli okudun mu yazdıklarımı? Normalde sata 2.0 ile 300mb/s civarı almam gerekiyor. Fakat yazma hızı çok düşük. HD Tune ile denedim yazma hızı 237 mb/s çıktı. Hangisine inanayım ben şimdi?

Böyle küçük farklar olabilir. Mesela ben SATA 3 ile 400 küsür alıyorum.

SATA 2.0 maksimum 300 destekliyor diye 300 alacaksın diye bir şey yok.

SATA 2.0 maksimum 300 destekliyor diye 300 alacaksın diye bir şey yok.
Hocam. SSD'nin vaat ettiği hızlar okuma 550 mb/s, yazma ise 540 mb/s. Bu arada aynı programla tekrar test ettim ve daha iyi bir sonuç verdi ben de anlamadım kafam iyice karıştı.

Tamam da o SATA 3.0 da vereceği hız. SATA 2.0 da alamazsın onu.
Biliyorum zaten diyorum ya sata 2.0 maksimum 300 mb/s destekliyorsa 500 mb/s veren ssd de maksimum 300 mb/s'de çalışır. Her ne kadar sata 3.0 olsa da sata 2.0 hızında çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…