theodore bagwell
Başarılı
Bende Kioxia 500 GB M.2 SSD var, 1.5-2 yıl önce almıştım. Sağlığı şu an %20. Bu İtopya'daki de bu durumu yaşar mı? 1 TB düşünüyordum ben de satın almayı da tekrar bu durumla karşılşmak istemiyorum.
Merhaba hocam, elinizdeki SSD'nin CrystalDiskInfo görselini atabilir misiniz?
Yüzdesel sağlık tek başına çok önemli veri değil aslında, o yüzden çok takmaya gerek yok. XG7'de bu tür bir sorun yaşayana denk gelmedim.
CrystalDiskInfo ile gelişmiş seçeneklerden ham değeri 10 DEC yapıp atma şansınız var mı?
Anladım hocam, o zaman bir sorun yoksa kullanmaya devam edeyim bunu. Ama yine de yeni bir M.2 SSD arıyorum 6.000 civarlarında 1 TB. Bunu da oyun veyahut arşiv için kullanırım. Öneride bulunuabilir misiniz lütfen?Diskte bir problem gözükmüyor hocam. Yedek bloklar da sapasağlam duruyor, henüz hiçbir yedek devreye girmemiş.
Yüksek miktarda veri yazımı ve yine yüksek sayıda güvenilir olmayan kapatma sayısı kaynaklı disk etkilenmiş olabilir. Ortam ve veri bütünlüğü hatası da 0 gözüküyor.
@theodore bagwell, 1 TB olarak 6.000 TL'ye seçenekler biraz kısıtlı gibi. Giriş seviyede Lexar NM620 var 6.000 TL'ye, bütçe artmazsa o alınabilir gibi. Onun dışında genel olarak 7.000 TL'yi aşıyor şu anlık. İndirim denk gelirse WD Blue SN5000/Kioxia Exceria G3 gibi diskler düşünülebilir.
7-8 bin liraya 1 TB var, 9-10 bin liraya 2 TB var. Piyasa saçma bir durumda.