Araç iki tekerli olunca kurallar onlar için yok oluyor sanıyorlar. Motor ve scooter sürenlerin büyük bir kısmı cahil ve umursamaz. Kurallara uyanlara lafım yok. Fazlasıyla can sıkmaya başladı iki tekerli sürücüler. Gündüz bize eziyet çektirmeleri yetmiyormuş gibi gece de egzoz bağırtıyorlar. İki tekerli sürücüler yüzünden sinir sistemlerimiz hasar alıyor. Arkalarından küfür yemek hoşlarına gidiyor herhalde.

Kaldırımda da asla ne bisiklete ne de motora yol vermiyorum. Korna çalsalar bile umursamıyorum.

Trafik kameraları ve genel olarak şehirlerdeki diğer kameralar yapay zeka ile desteklenip sürücü ve yaya profili çıkarması lazım; mesela kaldırımda scooter, motosiklet veya bisiklet mi sürüyor, ona göre hem işlem uygulayacak hem de belirli bir noktadan sonra ehliyetine vesaire el konulacak.

Genel olarak sürücülerin genelinde bir sorun var: Yarış tutkunu tiplemelerden tut, şerit kontrolünü düzgün yapamayıp son anda önüne kıranlar, yol ver tabelasını ilk defa görenler, sıkışık trafikte sol şeritteki sürücülere selektör atanlar, yaya yolunda yayaya yol vermeyenler... Her yere araba park edenler var; en ayar olduğum kitle bunlar, adamakıllı park etmekten yoksun olanlar var. Varda var, say say bitmiyor.

Kimse kusura bakmayın ama 2 tekerlekli elektrikli, motorlu araçları kullanan bütün sürücülerde belirli bir seviyede medeniyetsizlik ve zeka geriliği var. Hani bütün kurallara uyan, kaldırımlardan gitmeyen kişiler için dahi canını başka insanların araç sürme becerisine emanet eden -sonuçta araç sahibi altına alsa hiçbir koruma mekanizman yok- kişiler için dahi bunu düşünüyorum. Akıllı insan işi değil.

Elimde olsa bütün bu tür akülü, elektrikli, benzinli iki, üç tekerlekli araçları yasaklardım. İsteyen gitsin özel pistlerde binip hevesini alsın.
Fazla genelleme olmuş biraz :/

Milletimizin bazı kısımlarında zeka geriliği var, bu da işte yeni inovasyonlarla belli olmaya başlıyor. Scooter kullananlar, TikTok'ta saçma sapan bağırıp "arabağ atın, yat atığın" diyen dilenciler. Kısacası bu insanlar sürüsüyle zaten vardı, yeni yeni inovasyonlarla artık gözümüzün içine giriyorlar.

TikTok ve diğer canlı yayın uygulamaları, belli bir yaşın (üzerindekilere) yasaklanmalı!

Konu scooter kullananlar ama motorcuları da linçlemeyi eksik etmemişler konuda ama şaşırmadık, genel olarak bir nefret var motorculara. Ama arabacılar da sütten çıkmış akkaşık değil. Bu ülkede araba, dolmuş, otobüs, taksi, kamyon, tır sürücülerinin de yarısından fazlası trafik kurallarından ve medeniyetten bir haber. O zaman herkesi geri zekalı diye genelleyebiliriz. Her gün görüyoruz neredeyse bulduğu her yere araba park edenleri, ters yöne girenleri, sinyal verdi diye yol onun sananları, dörtlü yaktı diye dokunulmaz olduğunu sananları, sol şeridi işgal edenleri. Ülkede motosiklet veya scooter sorunu yok ülkede görgü sorunu var kimse kimseyi iplemiyor.

Vallahi sebebini söyledim hocam. 70 IQ'lu bir araç sürücüsü tarafından dümdüz edilip öleceğiniz bir araca binmenin ben mantıklı bir tarafını göremiyorum. Normal araçta hava yastığı var o var bu var. En kötü karşındaki adama maddi hasar verme ihtimaliniz olduğu için dikkat eder. Motor, scooter vb. dümdüz oluyorsunuz, yoldan organlarınızı topluyorlar.