Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Sağ arkadaki 20'lik dişim geçenlerde kırıldı. Çok az bir kısmı kırıldı ve dişin iç kısmında hafif bir çürük var. Fakat diş tam da bir diş değil yani ufak bir çıkıntısı var ağzımın içine doğru, ve o kısmı da çürük. Kırıldığından beridir hafif bir ağrı da var. Hastaneden randevu alacağım da size de sormak istedim. Aranızda bu tarz bir durum yaşayan var mı? Böyle bir durumda nasıl bir tedavi uygulanabilir?

Merhaba arkadaşlar. Sağ arkadaki 20'lik dişim geçenlerde kırıldı. Çok az bir kısmı kırıldı ve dişin iç kısmında hafif bir çürük var. Fakat diş tam da bir diş değil yani ufak bir çıkıntısı var ağzımın içine doğru, ve o kısmı da çürük. Kırıldığından beridir hafif bir ağrı da var. Hastaneden randevu alacağım da size de sormak istedim. Aranızda bu tarz bir durum yaşayan var mı? Böyle bir durumda nasıl bir tedavi uygulanabilir?

Bol bol fırçalayın ayrıca süt ürünleri tüketin ben hiç fırçalamam ama süt ve süt ürünlerini çok seviyorum dişlerim bembeyaz neredeyse.

Diş konusunda aşırı sıkıntılar yaşayan biri olarak; yirmilik diş, diğer dişlere nazaran daha çabuk çürüyor. Bunun sebebi, besin artıkları o bölgede daha hızlı birikiyor. Normal bir dişiniz olsaydı, kanal tedavi ile kurtarabilirdiniz fakat böyle durumlarda yirmilik dişleri genelde çekiyorlar, ki çektirmek de daha mantıklı.

Hekime gidin, panoramik çeksin görsün bakalım durum nedir.

Forumdan sağlık konusunda tavsiye alınmaz!