EmirBey

Becerikli
6 dolgu ve iki kanal tedavisi gördüm daha önceden. Uzun bir süre de kontrole gitmemiştim bazı sebeplerden dolayı. Geçen gün kendime yeni bir doktor aramak için çıktığımda 3 farklı dişçiye gidip muayene oldum. Başka bir dişimde de çürümeden şüphelendiğim için gittim.
  • Doktorun birisi film çekmeden muayene etti; dolgularımda bir sıkıntı olmadığını, çürüme de olmadığını, diş taşı temizliği gerektiğini söyledi.
  • Diğeri dolguların altında ve dişlerimden ikisinde daha çürüme olduğunu, en geç 3-4 ay içinde yaptırmam gerektiğini söyledi.
  • Üçüncüsü de sadece iki yerde çürük olduğunu, dolgulu dişlerimde bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Benim sorum; böyle bir durumla karşılaşanlar oldu mu? Yardımcı olabilirler mi? Hangi doktorun dediğini yapmak mantıklı?

Büyük şehirde oturuyorsan devlet diş hastanesine git.
İlçedeyim.

Film çekmeden muayene mi olur muş? Dişin iç yapısında bir sıkıntı olup olmadığı filmde anlaşılır. Çürük olup olmadığını, sen kendin ağzında koku olup olmadığına bakarak da anlayabilirsin.
Dolgulu dişlerimin altında çürük ve iki yerde daha çürük olduğunu söyleyen de Hacettepe'de okumuş orada master yapmış genç bir dişçi dediğine göre. İnstagram sayfasından da gördüm ve bana oturup oturup anlattı açıkçası samimi geldi.

Otur çekeyim, yerine implant yapayım diyen bile olur. Mesleki etiğe kalmış bir durum. Dişçiye gidip "kime inanacağımı şaşırdım, film/tomografi çekmeden 3 doktor da farklı teşhis koydu. Ne yapacağım?" diyeceksiniz.
Film çekmeyen sadece diş taşı temizliği yap diyen kişiydi. Yazıda böyle izah ettim. Diğerleri film çektiler.

İstanbul içindeyseniz Çapa/Bezmialem/Koç'un diş hekimliklerine baktırın, İstanbul'daki en iyi dişçiler onlarda şu an.
Konudaki doktorların çoğu cebime para girsin derdindeki doktorlar.

İstanbul içindeyseniz Çapa/Bezmialem/Koç'un diş hekimliklerine baktırın, İstanbul'daki en iyi dişçiler onlarda şu an.
Hiç gitmediğim başka bir dişçiye gidiyim mi baktırmaya? Olayı da yüzeysel anlatıyim mi? 3 farklı doktora gittim daha önce farklı teşhis konuldu diyeyim. İstanbul'da değilim.

Dolgulu dişlerinde çürük var ve ayrıca iki yerde daha çürük var diyen doktorla ilgili bir yorum yaptım görüş kısmında konudan ayrı. Onu bir olur musunuz. Fikrinizi alıyım.