Batinux

Uzman
Geçen gün UZİ'nin Mendebur Lemur'la yaptığı videoyu izledim ve UZİ'nin virüs kaptığını ve kaptığı virüsün logosunun kırmızı Steam'e benzediğini söyledi. Bu doğru mu? Önceden böyle bir virüs var mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pek inanmıyorum açıkçası. Steam logosuna benzeyen diye spesifik bir virüs türü yok. Muhtemelen Steam’i taklit eden bir trojan ya da stealer’dır. Eğer gerçek bir malware ise adı, hash değeri veya antivirüs tespiti vardır.

Geçen gün Uzi'nin mendebur Lemur'la yaptığı videoyu izledim ve Uzi'nin virüs kaptığını ve kaptığı virüsün logosunun kırmızı Steam'e benzediğini söyledi. Bu doğru mu? Önceden böyle bir virüs var mıydı?

Belkide bunu indirmiştir. Bu Steam'ın Çin versiyonu. Yani sadece Çinli kullanıcıları için geliştirildi. Kan vesaire tarzı şeylerin olduğu oyunlar bu Steam'da yok. Ve kendi hesabın ile giremiyorsun. Belki de sıfır hesap açıldı. Hesabı çalındı zanetti. Ya da bazen Google'a Steam ya da Gemini yazınca. Üstünde sponsorlu reklam yazıyor. Belki de Steam yazdı ve ona tıkladı. Virüslü bir Steam indirmiş olabilir.

Dosya Ekleri

• 1772059330959.webp
    1772059330959.webp
    140,6 KB · Görüntüleme: 198
Geçen gün UZİ'nin Mendebur Lemur'la yaptığı videoyu izledim ve UZİ'nin virüs kaptığını ve kaptığı virüsün logosunun kırmızı Steam'e benzediğini söyledi. Bu doğru mu? Önceden böyle bir virüs var mıydı?

Evet var. Bilerek bu trojanları oluşturup scam siteler ile kullanıcıları tuzağa çekip envanter falan çalıyorlar