Hayat hobisiz, uğraşsız geçmiyor, geçmez. İmkanı yok.
En kısa zamanda ilgi alanınızı belirleyip maddi imkanlarınız el verirse bir hobiye sarılmanızı öneririm ben. En azından içinizi rahatlatırsınız, özellikle kuş gözlemi doğaya yaklaşmanın en kolay yollarından birisi ve ufak da olsa ilginiz varsa keyif veriyor. Bakarsınız ileride kulüplere katılıp uğraştığınız hobiyle ilgilenen yeni insanlarla tanışırsınız.
Hiç ilgi duyduğunuz bir alan yok mu? Ne bileyim astronomi olur, kuş gözlemi olur, türlü türlü hobiler var.
Ben de uzun zaman önce benzer ruh hali içindeydim, bir tanıdığım vasıtasıyla optik aletlerle tanıştım ve bir süredir amatör olarak kuş gözlemi ve astronomiyle ilgileniyorum. Yaylalara gidiyorum, orada ekipmanımı kurup gözlem yapıyorum, yine astronomik gözlemler için geceleri dışarıda oluyorum, atıştırmalığımı falan alıp göğü seyrediyorum, dürbünümle gözlem yapıyorum. Tabii işin astronomi kısmı biraz zor, ışık kirliliğinden kaçmak gerek, düzgün ekipman almak gerek, havanın açık olmasını beklemek gerek, gerek de gerek ama işin sonunda keyif veriyor, en azından bunu söyleyebilirim.
Pek tabii şu an söylediklerim epey yüzeysel, herkesin ilgi alanları farklı. Dediğim gibi ne yapacağınızı düşünün, ondan sonra karar verirsiniz.