Kısa boylu olmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Torukojin Kaneki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 693

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Bu konuyu açmak istediğim için açıyorum. Şahsen uzun insanların bana keşke kısa olsaydım diye düşüncelerini söylediğini fark ettim, son zamanlarda. Küçük boylu biri olarak katılacağım her aktivitenin boyuma uygun olup olmadığını düşünmek zorunda kalıyorum. Örnek olarak arkadaşlarımla aquaparka gitmek istemiştik. Bense bir şeyi bahane edip gitmemiştim. Plan iptal olmuştu. Asıl sebebi boyumun kısa olması ve yüzme bilemeyeceğimden ''gitsem de eğlenemeyeceğim belki de onlardan ayrı bir bölümde yüzmek zorunda kalabilirim.'' gibi düşünceler planımı iptal ettirmişti.

Sevgili yapmaktan da korkuyorum. Hem boyum kısa hem zayıfım çirkin değilim ama gene de arka plana atıyor. ''Çift kıyafetleri takıları vb. şeyler alamayacağım bedenime uygun olmayacak.'' gibi düşüncelerde aklımı yiyor. Her gün okula giderken sabah ve öğle arası bilerek geç kalıyorum. Kızlar bana bakıp gülüp fısıldaşıyor. Bunun sebebinin ne olduğunu anlatmama gerek yok bence.
Arkadaş ortamlarında az da olsa zorbalanıyorsun. Boyumun kısa olması son zamanlarda daha çok gözüme batan bir etken olmaya başladı.

Kısa anlatmak gerekirse boyumdan dolayı sosyal vb. aktivitelerde zorlanacağımı düşünüp duruyorum. Aynı zamanda insanların arasında fısıldaşıp güldüğünü duyunca otomatik olarak benimle dalga geçiyorlar sanıyorum. Merdivenlerden çıkarken, yürürken yere bakıyorum. Eğer ki etrafımda gençler varsa.

Aynı sorunu ben de kiloluyken yaşıyordum. İnsanlar her zaman bir şekilde dalga geçmenin yolunu bulabiliyor. Boyun uzun olsaydı bile muhtemelen başka bir şey bulup yine dalga geçerlerdi. Bu yüzden bunları fazla umursamamak gerekiyor. Sağlıklı beslen, düzenli uyku al ve basketbol oyna.

Daha 15 yaşındasın, erkeklerde boy uzaması genellikle 17-18 yaşına kadar devam edebiliyor.

Her şeyi negatif tarafından görmek yerine biraz da pozitif yanından bakmaya çalışın. Bodybuilding yaparsanız çok hızlı geri dönüşler alırsınız, hatta halter gibi sporlarda kısa boy büyük avantaj sağlar. Eksileri elbette vardır ama artısını yakalamak tamamen sizin elinizde. Kimse doğuştan boyunu,ten rengini ya da fiziksel özelliklerini seçmiyor. Uzun insanların da sayamayacağımız kadar çok engeli oluyor o yüzden bu tarz laflar duymuş olabilirsiniz, sonuçta her şey ortalamaya göre tasarlanıyor. Boyunuzu uzatmak belki elinizde değil ama elinizdekilerle yapabilecek çok şeyiniz var. Bu konuda kafa yormak ya da üzülmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek; ama düşünce biçiminizi değiştirmeniz hayatınızı değiştirebilir. Tekrar düşünmenizi rica ediyorum.

Önünüzdeki ortalama 50-60 yılı hayal etmeye çalışın.

arkadaşlarımla aquaparka gitmek istemiştik
Bunun yüzme bilmemenle alakası var, boyunla alakası değil. Boyu 1,58 olan ama tuna gibi yüzen arkadaşım var benim karanlıkta görsen balık sanırsın.

15 Yaşındasın, uzarsın. Yandan traşlılar gül gibi kızlarla çıkıyorlar. Sen vücudunu Yunan tanrısı gibi geliştir, dil öğren, kendine yatırım yap ve özgüvenini sağlam tut gerisi değil.

Normalde gidecektim spora yazıldım da ama espor denediğim için zamanım olmadı. Para boşa gitti babamda kızar bir daha istersem gitmem diye. Ki bende onu yapacak motivasyon yok pek.

Teşekkürler hocam.

Normalde gidecektim spora yazıldım da ama espor denediğim için zamanım olmadı. Para boşa gitti babamda kızar bir daha istersem gitmem diye. Ki bende onu yapacak motivasyon yok pek.

Teşekkürler hocam.

Motivasyona gerek yok ki kalkıp gidip ağırlık kaldırıp geri geleceksiniz bir yerden sonra nefes alıp vermek gibi hissettiriyor zaten düzene oturdukca gelişimi gözünüzle gördüğünüzde asıl motivasyon başlıyor 10 numara oluyorsunuz 11 neden olmayayım deyip devam ediyorsunuz orada edineceğiniz ortamında ayrı bir güzelliği var mahalle salonuysa.

Sosyal anksiyete buna deniyor tam olarak. İnsanların davranışları ve düşüncelerin bunu tetikliyor ve tüm insanları aynı kefeye koymaya sebep oluyor. Mesela yanından geçtiğin birileri seni kendi telaşesinden farketmiyordur bile belki ama sen sürekli bana mı bakıyorlar, boyum çok mu kısa, çok mu kiloluyum, yürüyüşüm garip mi, dikkat mi çekiyorum diye düşünüyorsun. Özellikle bu yaş aralığında neredeyse herkes yaşıyor. Boyun kaç bu arada, anormal bir kısalık mı var yani?

Kanka, ben 193 cm boyundayım ama inan hayatıma pek bir faydası olmadı. Sosyal olarak da bir artısını görmedim. Ne bileyim, kızlar peşimden koşmadı; 150-160 boyundaki insanlar nasıl yaşıyorsa ben de öyle bir hayat yaşadım. Yaşını bilmiyorum ama ilerleyen zamanlarda göreceksin, kızlar boya değil paraya bakıyor. Yani uzun boylu olmak sandığın kadar “OP” bir şey değil. Değiştirebileceğin şeylere odaklan. Boyun kısa diye isyan etsen de bu durum değişmez. Yeni beceriler edin; vücut yap, savunma sanatı öğren, yeni bir dil öğren gibi şeylerle kendini geliştir. İnsanların ne düşündüğünü çok umursama. Bir daha biri sana gülerse, “Ne gülüyorsun lan?” de, herkes susar. Biraz racon koy, pısırık olma.

Büyüme hormonu eksikliği var genetik 155 civarıyım.

Kanka kızlardan bahsetmiyorum. Racon koydum zaten tek gördüğüm kıza. Ama yanlarında camguard olunca olmuyor.
Bu arada kısa olmadığın için cidden anlamıyorsun. Bazı şeylere cidden etki edebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…