Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Bir nevi benim açık günlüğüm gibi bir şey. Düşüncelerimi paylaştığım kendime ait bir alan. Reklam koyamıyorum zaten de reklam koyabilseydim bile zaten koymadım. Çünkü amaç para kazanmak değil. Amacım belli organik bir kitle kazanmak.

Soru:
  • Kişisel bloguma nasıl daha fazla okuyucu çekerim? Neler yapmam lazım?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord gruplarından içeriklerinize hitap eden kitleye tanıtabilirsiniz.

İnstagram gibi platformlardan post paylaşıp hashtag paylaşabilirsiniz, şahsen ben ilgi alanım olan hashtagleri takip ederim, ilgili postlarda keşfetime ve anasayfama düşer.

Ekşi Sözlük ve Evrim Ağacı platformlarında yazılar yazıp, kitle edinerek kendi sitenize yönlendirebilirsiniz.

Aşırı niş ve rekabetin az olduğu anahtar kelimelerde kullanıcı -ve SEO- odaklı içerikler yazabilirsiniz.

O devir bana göre 2015 civarı kapandı. Sosyal mecraların kısıtlı olduğu dönemler blog tarzı yerler gayet revaştaydı. Cemre demirel tarzı adamların ünlenmesini bile sağladı. Fakat artık kimsenin gidip de bir blog okuyacağını sanmıyorum. Twitter tarzı yerler varken.

Kişisel blogu yazdığım bilimsel metinleri paylaşmak için kullanıyordum sonrasında Türkiye'de fazlasıyla bilinen bir popüler bilim kuruluşunda popüler bilim makaleleri yazmaya başladım. Maalesef arkadaş çevresi ve sosyal medya gücü olmadan kitle kazanmak aşırı zor. Size tavsiyem blogunuzu sosyal medya hesaplarınızda paylaşın ve kendinize çevre edinin.