792

Uzman
Merhaba, elimde 2 adet Apple cihaz var. Birisi iPhone 11 öbürü ise iPhone 8 Plus. iPhone 11'i sıfır bir şekilde aldım aldığım dönemlerde bile sürekli kişisel erişim noktasını kapatıyordu. Üzerinde durmadım. iPhone 8 Plus cihazı aldıktan sonra da aynı sorunu yaşıyorum. Belirli olmayan bir süre açık kalıyor ama sonra kendi kendine kapatıyor. Bu neden kaynaklanıyor, nasıl çözebilirim?

Batarya önemli mi bilmiyorum ama iPhone 11'in batarya sağlığı %87 8 Plus'ın batarya sağlığı ise %100

iPhone 15 Pro'da bile oluyor bu durum. Bir süre veri akışı kesilince kapıyor sanırım. Hiç bakmadım bunun bir ayarı var mı açıkçası ama beni de rahatsız eden bir durum.

Özür dilerim, çalışıyordum görmemişim.

O cihazda bile aynı sorunu yaşamak açıkçası beni şaşırttı. 1-2 kere olsa anlayacağım ancak sürekli oluyor. Bir de anladığım kadarıyla bağlanan cihaz bir süre erişilmez, açılmazsa tekrar kişisel erişim noktasını otomatik kapatıyor.

Baktım:
  • Ekranı otomatik kilitle > asla.
  • Wi-Fi assist > kapalı.
Bu ayarlar önerilmekte.

Teşekkürler. Bakalım bir süre deneyeceğim. Sonucu bildiririm.

Dediğiniz 2 ayarı da kapatamadım bende iki ayarı da kapatmak için izin vermiyor.🙂

IMG_0309.webp

IMG_0310.webp

Son düzenleme:
Bir de şöyle bir öneri var:

Tüm aygıtlarda aynı Apple Kimliğini kullanıyorsanız, etkin noktayı manuel olarak etkinleştirmeden bir etkin noktaya katılabilirsiniz. Apple Kimliğinizi kullanan diğer cihazdan otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Bu öneri bende de işe yarıyor. Mesela MacBook'um doğrudan telefona bağlanıp hotspot olarak kullanabiliyor.

Bir de şöyle bir öneri var:

Tüm aygıtlarda aynı Apple kimliğini kullanıyorsanız, etkin noktayı manuel olarak etkinleştirmeden bir etkin noktaya katılabilirsiniz. Apple kimliğinizi kullanan diğer cihazdan otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Bu öneri bende de işe yarıyor. Mesela MacBook'um doğrudan telefona bağlanıp hotspot olarak kullanabiliyor.

İki cihazda da ayrı Apple kimliği kullanıyorum hocam. Harcamalarımdan dolayı.😄

Anladığım kadarıyla bu dediğiniz şey iki cihazın da aynı apple kimliğine sahip olması sayesinde gerçekleşiyor.

Bu sorunu ben de yaşadım. Ya Recep Bey’in dediği gibi veri akılı kesilince otomatik olarak kapanıyor. Aynı zaman da eğer Wi-Fi açılırsa da yine aynı şekilde kapanıyor. Ayarların şu şekilde olması lazım:

IMG_7179.webp

Bende aynı sorunu yaşadım başka bir tartışmada çözümü buldum şu şekilde; hücresel veri paylaşımı yaptıktan sonra Bluetooth ile telefonları birbirine bağlayın kopma sorunu çözülecektir.