Kritik veriler için hangisi daha iyi olur? Google One'a arşivleyip atarım, ancak öyle olur. Harici diskin de bozulma olasılığı var ama Google One ise sürekli abonelik istiyor. Kararı size bırakıyorum.
Eğer sürekli erişmem gereken fotoğraflar vs. Olmayacaksa ben HDD seçeneğini seçerdim. HDD'ler çok kötü kosullara maruz bırakılmadıkça uzun süre de dayanabiliyor hem.
Belki biraz pahalı olacaktır ama sağlam bir SSD kutusu ve sağlam bir SSD ile harici diskten de daha sağlıklı bir yöntem oluşturabilirsiniz. Hem hızlı hem de sağlam olur.
Kritik veriler için hangisi daha iyi olur? Google One'a arşivleyip atarım, ancak öyle olur. Harici diskin de bozulma olasılığı var ama Google One ise sürekli abonelik istiyor. Kararı size bırakıyorum.
Bende boşa çıkan SSD'mi, hiksemi SSD kutusu ile birlikte yedek yaptım. Oraya yedekleme yapıyorum. Çok da memnunum. Anakart Type-C çıkışı üzerinden veri aktarımı yaptığımda, bayağı da hızlı. Alüminyum alışımlı alırsan plastikten ziyade, soğutma performansı da güzel oluyor.
Size kalmış açıkçası HDD de darbe alırsa bozulma ihtimali var tabii ki ama SSD'lere nazaran elinizde veri kurtarma seçeneğiniz var. İkisini de yere atsak muhtemelen HDD daha çok zarar görür ama SSD de zarar görürse verileri kurtaramayabilirsiniz.