Planlanmıyor Kısıtlamalar azaltılmalı

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Asily

Üstün
Makaleler
5
Yer
Karabük
Biliyorum, Türkçemiz önemli; fakat bazen bir harfi karıştırıyoruz ve bundan dolayı 1 saat ya da 1 gün yasaklama alıyoruz. Bence her ay herkesin 3 hakkı olmalı. Örneğin: Bir harfi yanlış yazdıysa o hakkından düşsün. Üç hakkımız bitince buna rağmen yapıyorsa ağır bir yasaklama alabilir. Aynı zamanda yazım denetimi kısmı biraz daha geliştirilebilir, otomatik olarak düzeltme yapabilir ve bunu yaparken yapay zeka kullanılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -30 Eksi

Cezalar caydırıcı olmalı, şu anki haliyle iyi. Yapay zeka ile düzeltme ilerleyen zamanlarda gelecek.

Katılmayı çok isterim ancak tonla gruplaşanın olduğu forumun daha düzelt butonu bile stabil değil. O kadar karışık bir durum var ki şu an tek bir ceza almak yerine aynı mesaja 3-4 tane farklı ceza atıyorlar. Sonra da bak bu kadar cezan var mış deyip çıkıyorlar. O esnada ceza almayan artık torpillimi değil mi orasını bilemem beğenmedim basıp iğneleyici cümleler yazmaya devam ediyor. Ceza almadığını belirttiğimizde kehanet üreten taraf biz oluyoruz . Düzelt butonunun hatasını da aşağıya koyuyorum. Bunu modlar da kullanıyor ve bedava ceza alıyoruz.

Harfleri karıştırıp yanlış yazılan kelimelere uyarı verilmiyor, ilk cümlenizde bu sebepten dolayı hata aldığınızı belirtiyorsanız ilgili mesajı raporlayabilir veya bilet sisteminden yönetim ile iletişime geçerek soru işaretinizi giderebilirsiniz. Bunun dışında yazım hatasından dolayı hiç 1 günlük uyarı almamışsınız 1 saatlik uyarılar almışsınız ki bunlar da kurallar dahilinde verilen uyarılar.

Moderasyon bazı durumlarda inisiyatif kullanabiliyor ki buna hakkı da var. Örneğin bazen verilen uyarıyı anlık biten uyarıya dönüştürebiliyor bazen de hatayı düzeltip geçebiliyor ancak siz birden fazla kez aynı hatayı yaptıysanız bu durumda inisiyatif kullanılmayabilir.

Düzeltme butonu sizin yolladığınız bildirimler ve öneriler çerçevesinde gelişen bir sistem, özellikle geliştirilen bir şey yok. Maalesef ki bu sistem virgül, nokta, noktalı virgül, iki nokta gibi şeyleri cümlenize ekleyemiyor çünkü buna yatkın bir sistem değil.

Yapay zeka destekli yazım düzeltme olayı için bir şey söylemek zor ancak sunucuyu yormadığı takdirde gelebileceğini ben de düşünüyorum.

Genel olarak bakıldığı zaman bir düzen ve kurallar olmalı ki forumdaki düzen de korunabilsin diye düşünüyorum aksi takdirde zaten var olan gruplaşmalar daha da üste çıkıp düzeni alt üst edebilir. Aldığınız en uzun uyarı 7 günlük bir "içeriğe geri dönüş yapmamak" uyarısı ki bu da haklı bir uyarı. Sorununuz çözüldüğü veya çözülmediği zaman bunu konuda belirtmeniz gerek ki aynı sorunu yaşayıp da bu konuya giren kişiler de aydınlanabilsin. Bunun dışındaki tüm uyarılarınız 1 saatlik ki hepsi yerinde uyarılar.

1 gün yapıştırılmalık bir yorum olmuş, TDK'dan değil TDK'den diye yazılır, büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır.

Bu arada düzenle tuşuna basınca ''TDK'den'' diye düzeltiyor.

Evet bir siz doğrusunuz. Hangi forumda bu şekilde tek bir mesaja birden fazla ceza veriliyor?
Ya da neden arkadaşın kim olduğunu tespit ettim diye bu rapor günlükleri konusunda olan mesajımı kaldırıp kendi mesajınızı sansürledikten sonra şu an mesaj atamıyorum? Biz kusursuz insanız demiyoruz ancak hangi bir forumda şöyle bir olayla karşılaşıyorsunuz diye sorsanız ben burası derim. Mesajımı kaldırmanız ya da düzenleyerek susturmaya çalışmanız başka bir platformda bunu söyleyemeyeceğim gerçeğini değiştirmiyor .

@Kayraa, moderatörün bile kullandığı o butonun sorumluluğu da yine bize aitmiş.

O da doğru, hatta il ve ilçe isimleri geçen her kelimede kelimenin baş harfini büyük yazıp kesme işaretiyle ayırıyor.

@409, Bir mesaj içerisinde birden fazla hatanız varsa hataların türüne göre uyarı verilmesi gayet doğal bir şey. Bu konu hakkında yanlış yaptığımızı düşündüğünüz şeyleri bilet açarak bildirebilirsiniz. Bilet açma hakkınızı elinizden alamayacağımız gibi bilet sistemi bu gibi sorunlarınızı, yönetim ile iletişime geçip dile getirmeniz için var.

@Barış, peki bana bu birden fazla hatam olduğu zaman bana birden fazla ceza verebilecek bir tane forum söyleyebilir misiniz? İsim istemiyorum rengi de olur. Bilet sisteminde 10 gündür bekleyen bir biletim var. Ve hala bakılmadı. Forum içinde gruplaşanlar ve kısıtlamalar olduktan sonra ben bilet açsam ne olacak ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…