Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Tartışmaların daha sağlıklı ilerlemesi için; Gereksiz yere kavga çıkaran, hakaret eden ya da holiganlık yapan üyeler, mevcut cezalara ek olarak belirli bir süre boyunca ilgili kategoriye yazı yazamama cezası da almalı.

Daha fazla öne çıktığı için futbol yazdım, diğer kategoriler de olabilir.

Artı 23 Eksi
Yeri geliyor saçma bir düşünce yapısına sahip bir üye ve mesajını görürsem arkadaşlara özellikle ben diyorum "mesajı silme, bırak linçlesinler" diye, çünkü hak ediyorlar.
Mesajda hakaret benzeri bir söylem yoksa ne diye silme gereği duyuyorsunuz? Size saçma gelen belki onu yazana mantıklı geliyor? Farkında mısın? Üzerine basa basa taraflı olduğunu söyleyerek kendinle çelişiyorsun.

Normalde bununla ilgili bir bilet açacaktım, ama hazır konuşuluyorken sorayım. Ben yine de konuların kilitlenmesi taraftarı değilim. Bir konu açıyoruz, insanlar normal şekilde yorum yapıyor; ancak iki-üç dengesiz kişi gelip konuyu tartışmaya veya hakarete çevirdiğinde, konu kilitleniyor. Bu bence saçma. O iki-üç kişiye caydırıcı bir şekilde 1, 2, 3 veya 4 aylık ceza verilmeli ki bir daha yapmasınlar. Diğer kişiler ise aynı yerden konuşmaya veya insanca tartışmaya devam edebilir. Açtığım bazı konular böyle kilitlenince, ben de bu tür konuları açma motivasyonumu kaybediyorum. Yoksa belli başlı konuları araştırıp bunlarla ilgili konu açmayı seviyordum. Bence burada bir düzenleme yapılabilir.

Örnek konu:
Bu konudan konuya değişen bir şey. Gönderdiğiniz konudan rahatsız olan bir kitle de var, insanları sen şöylesin veya böylesin diye ayrıştırmaya girecek bir konu ise kilitlenmesi gayet normal.

Mesajda hakaret benzeri bir söylem yoksa ne diye silme gereği duyuyorsunuz? Size saçma gelen belki onu yazana mantıklı geliyor? Farkında mısın? Üzerine basa basa taraflı olduğunu söyleyerek kendinle çelişiyorsun.
Tartışma içerisinde bulunan bir mesaj ise silinir, bir mesajın silinmesi için illaki hakaret içermesi mi gerekiyor? İstedikten sonra küfür etmeden küfür de edilebilir ama küfür etmedi diye mesajı silmeyelim o zaman. Taraflı olmamızdan kastın "salak" bir üyenin mesajını bilerek bırakmamız ise böyle taraflı olmak güzel bir şey. Geçtiğimiz günlerde mazlum rolünü oynayan ve mastürbasyon ile kafayı bozan üyeyi düşünebilirsin mesela, isterseniz tüm konularını onaylayalım forum +18 sohbet sitesine dönsün.

Bu konudan konuya değişen bir şey. Gönderdiğiniz konudan rahatsız olan bir kitle de var, insanları sen şöylesin veya böylesin diye ayrıştırmaya girecek bir konu ise kilitlenmesi gayet normal.
Az önce bu konuyu açmama sebep olan bu konu örnek olabilir. Mesajlar silindi ve konu tekrar açıldı.

Konuda kimseyi “sen böylesin, sen öylesin” diye ayrıştırmıyorum. Böyle bir cümlem veya amacım yok. Sadece orada yaşanan sorunları bildiriyorum ve bunun nedenini açıklıyorum; neden bu ırkçılığın bu noktaya geldiğini anlatıyorum. Bu bir haber konusu sayılır.

Konuda kimseyi “sen böylesin, sen öylesin” diye ayrıştırmıyorum. Böyle bir cümlem veya amacım yok. Sadece orada yaşanan sorunları bildiriyorum ve bunun nedenini açıklıyorum; neden bu ırkçılığın bu noktaya geldiğini anlatıyorum. Bu bir haber konusu sayılır.
Size özel yapılan bir şey olduğunu sanmıyorum, art niyetli üyelerin önüne geçmek için yapılıyor. Bazen konular, gereksiz mesajlar temizlensin diye de kilitleniyor ve sonrasında açılabiliyor. Bazen de unutulabiliyor, denk gelirsem ben açıyorum.

Moderatör veya yönetici eliyle Uno reverse oldum resmen. Sansürlendik be abi. @senuzulme, size "saygıdeğer üye sansürlenen ayrılıkçı fikirleriniz nelerdir? Bizimle paylaşır mısınız?" şeklinde bir soru sormuştum. Anlık olarak tartışma olan bir konu altında mesajım silindi ve sansürlendim. Artık ne dediğinizi paylaşmanıza gerek yoktur. Yönetim organı olarak yapmaları gereken yönetimi yapmayıp sapına kadar yanlış bile olsa bir üyeyi başka üyelere linçlettiklerini söylediler üzerine. Bilmiyorum, bu bana ters geldi. Biz üyeler olarak başka bir üyenin cezalandırılmasında araç olarak kullanılmamalıyız. Adam pis bir kişiyse zaten yok etmek onların elinde. Umarım bu uygulamalarını sona erdirirler. Bu dediklerimi ise moderasyon yönetim karşıtlığından vs demiyorum. Aksine çok saygı duyduğum isimler var aralarında. Zaten bir derdim meselem olacak kadar aktif değilim. 1000 mesaj bile olamadım bu kocaman 2 sene boyunca.

Son düzenleme:
Size özel yapılan bir şey olduğunu sanmıyorum, art niyetli üyelerin önüne geçmek için yapılıyor.

Ben moderatörlerden memnunum ve bana özel bir durum olduğunu düşünmüyorum, art niyetle yazmadım bunları. Sizin de işiniz zor, bu yüzden çok üzerinde durmak istemiyorum. İyi sosyaller. İyi geceler. Sadece fikrimi belirtmek istedim, bu konular hakkında.

Tartışmaların daha sağlıklı ilerlemesi için; Gereksiz yere kavga çıkaran, hakaret eden ya da holiganlık yapan üyeler, mevcut cezalara ek olarak belirli bir süre boyunca ilgili kategoriye yazı yazamama cezası da almalı.

Daha fazla öne çıktığı için futbol yazdım, diğer kategoriler de olabilir.
Yazı + ifade atılmasın mümkünse. Maç sonucunu yediremeyen arkadaşlar gelip ifade atıp kaçıyor o da can sıkıyor.