Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

25457 52

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Başlıkta tam anlatamamış olabilirim, demek istediğim şu: örneğin X kişisi bir öneri konusu açıyor, ardından başka bir kullanıcı hiçbir bilgi vermeden '' @x yardımcı olacaktır'' gibi bir mesaj atıp başkasını etiketliyor. Sadece etiketleyip gönderenler de var. Bence bu mesajlar gereksiz mesaj olarak değerlendirilmeli ve uyarı verilmeli.

Genelde etiketlenen kişiler o konuda bilgili kişiler oluyor fakat geneli zaten o kategoride bulunan çoğu konuya mesaj atıyor.

1768479846446.webp

1768479883511.webp

1768479951856.webp

Artı -4 Eksi
Herkes her konuya yazmak zorunda değil, tıklamak zorunda değil, bakmak zorunda değil, yardım etmek zorunda da değil. Üyeleri etiketleyip cevap yazmasını beklemek, etiketlenen üyeye karşı emrivaki bir davranış oluyor. Ayrıca konu bütünlüğüne da katkı sağlamadığı için etiketi atan üye hem mesaj kasmış oluyor, hem reaksiyon puanı yükseltmiş oluyor, hem de konuya dair bir şey söylemediği için gereksiz mesaj yazmış oluyor.

Ben bilmediğim konuya tıklamıyorum mesela, size de tavsiye ederim.

Fotoda ben varım 😎

Benim şahsi görüşüm şu. Ağ ve internet konusunda bilgiliyim, hem de çok, evet. (Övünmek gibi olmasın). Benim yüzlerce mesajımı ve konularımı okuyanlar ve tanıyanlar oluyor. Sonra beni tanıyan bu kullanıcılar, başkla kullanıcıların benzer konularını ve sorularını görünce benim tecrübelerime dayanıp (veya eski mesajlarımı hatırlayıp) o konuya beni etiketliyor.

Ben şahsen bundan rahatsız olmuyorum. Çünkü dürüst olmak gerekirse Ağ Donanımları ve İnternet kısımlarına (hatta genel olarak foruma) arada sırada giriyorum. Ben daha çok Techolay anasayfasının RSS feed'ine bakıyorum RSS feeder uygulamam ile, ilgimi çeken bir makale olursa okuyorum, sonra o sırada foruma da küçük bir göz gezdiriyorum. Yani etiket sayesinde normalde görmeyeceğim soruyu veya konuyu görmüş oluyorum.

Beni etiketliyenlere ve sorusu olanlara yardım etmekle bir problemim yok şahsen. Sonuçta bir zamanlar ben de (yabancı forumlarda) soru soran ve konuyu öğrenmeye çalışanlardandım.

En azından 8 aylık Techolay tecrübem bu. Sağda solda, alakasız veya çok basit cevaplanabilecek (Google ile) konulara daha etiketlenmedim. Böyle olursa bakış açım değişir mi bilmiyorum.

Fotoğrafta ben de varım. Normalde mesaj yazmayacaktım ama ister istemez o fotoğraf yüzünden hedef haline geldiğimi hissettim.

Açık konuşmak gerekiyorsa etiketlenme kısmı gayet mantıklı. Laptop konuları özelinde konuşacağım. Bir ton konu açılıyor, aynı gün de hepsine bakamıyoruz. Bazen işimiz oluyor foruma bakamıyoruz, bazen de banlı oluyoruz yazamıyoruz. Bu etiketler sayesinde o konu göz önüne geliyor. Bazen bakıyorum etiketlenmediğim konulara da; bilmeden konuşan çok fazla insan var, elimizden geldiğince düzeltmeye çalışıyoruz. Bu yüzden de forumdaki insanlar sağ olsunlar bizi bilgili görüp etiketliyorlar. Ben bunda bir sorun görmüyorum. Tabii bunu art niyete kullanan insan yok mu? Var; ama şu anda konumuz o değil.