Planlanmıyor Kısıtlamalar azaltılmalı

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Asily

Üstün
Makaleler
5
Yer
Karabük
Biliyorum, Türkçemiz önemli; fakat bazen bir harfi karıştırıyoruz ve bundan dolayı 1 saat ya da 1 gün yasaklama alıyoruz. Bence her ay herkesin 3 hakkı olmalı. Örneğin: Bir harfi yanlış yazdıysa o hakkından düşsün. Üç hakkımız bitince buna rağmen yapıyorsa ağır bir yasaklama alabilir. Aynı zamanda yazım denetimi kısmı biraz daha geliştirilebilir, otomatik olarak düzeltme yapabilir ve bunu yaparken yapay zeka kullanılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -30 Eksi
Mod olsam böyle bir konunun açılması mantıklı gelirdi, şu an gelmiyor.

Hiçbir mesajımda düzelt butonunu kullanma ihtiyacım olmadı ve üşengeçlikten kısaltmayı yanlış yazdığım için gelen sadece 1 uyarı var, düzgün yazıp uyarı almamak da oluyormuş demek ki.

Ama belirli bir süre uyarı almayınca cezanın hafiflemesi işi mantıklı geliyor, önerisi de vardı ne oldu acaba ona

@409, Diğer forumların kurallarına göre hareket edecek olsaydık muhtemelen böyle bir kural listesi de yazılmazdı diye düşünüyorum. Bilet sistemindeki yoğunluğu biz göremediğimiz için bu konuda bir şey diyemem maalesef ki. Arkadaşların dediği gibi, istedikten ve öğrendikten sonra Türkçe yazım kurallarına dikkat ederek uyarı almayabilirsiniz. Kaldı ki zorunlu olarak 12 yıllık verilen eğitim size Türkçe anlamında bir şey öğretemediyse bizim size öğretmemizi de beklememeniz gerekiyor.

@Barış, ben orada düzelt butonuna ilişkin konuştum. Türkçe ile ilgili konuşmadım. Madem o konu hakkında konuştunuz ben de konuşayım. Forumlarda yabancı uyruklu olup Türkiye'de ya da farklı ülkelerde yaşayan bir kitle de var. Şu an yazdığım cümleleri okuyabiliyor musunuz? Evet okuyabiliyorsunuz. Demek istediğim herkes mükemmel bir Türkçe ile yazmak zorunda değil. Ortada anlamsız kelimeler yok. Sadece bir boşluk yüzünden ben ceza verilmesinin mantıklı olmadığını belirtiyorum. Düzelt butonunu sadece üyeler de değil siz de kullanıyor ve siz de hata yapıyorsunuz. Bu yüzden bıkıp giden bir kitle de var. Siz bilirsiniz .

@Kayraa mesela bu üyemiz şu an sırf bir boşluk yüzünden ceza alsa ve yardım edebileceği bir konu olmasına rağmen yazamasa hoş olur mu? Adamın cezası bitene kadar zaten konuyu unutup gidecek ortada yardım denen bir şey de kalmayacak. Diğer üyeler diyebilirsiniz. Benim diğer üyeler açıkçası umurumda değil. Bu adam belki farklı bir şey biliyor ve belirtmek istiyor ama yapamıyor. Şu saatlerde herkes okulda ya da işte çalışıyor olduğundan dolayı sessizlik oluyor. Bir kişiye bile muhtaç hale geliyorsunuz.

Özelikle bir harfi falan yanlış yazınca ceza olmaması lazım diye düşünüyorum. Mesela klavyede elimiz yandaki tuşa kayarsa bu ceza verilecek bir durum olmamalı.

Forum sayesinde Türkçe dil bilgisi bile gelişiyor. Cezalar hafifletilebilir ama kalkması doğru olmaz. Küçük harfle başlayan veya ı yerine i gibi harfler kullanılınca, Türkçenin o akışkanlığı bozuluyor. Şimdi diyebilirsiniz sen niye r koymuyorsun diye; ben günlük hayatımda nasıl konuşuyorsam öyle yazan biriyim. N'apıyorsun demek yerine napıyon demek gibi. O yüzden r kullanmıyorum. Ama gidip harf de değiştirmiyorum.

Ben Türkçeyi iyi bilmiyorum. Bu yuzden 20 günde 16 uyarı aldım.
Tarayıcılarda hatalı kelime yazılınca, yazılan kelimelerin altında kırmızı bir çizgi var mesela; o yardımcı olabilir.

Özelikle bir harfi falan yanlış yazınca ceza olmaması lazım diye düşünüyorum. Mesela klavyede elimiz yandaki tuşa kayarsa bu ceza verilecek bir durum olmamalı.
Düzenleyebilirsin o mesajını. Kimse bu hakkı elinden almıyor.

Bir harf vs bence bu "kasta" girer, yani moderatörün kişiye bir kastı vardır.

Diğer Türk devletlerin dilleri zaten anlaşılır olduğu taktirde uyarılar çok saçma. Noktadan sonra boşluk beni bitirdi ve kendi azerbaycancımı unutdum resmen. Noktadan sonra boşluk koymadığım için tahmini 5 ceza aldım. Anlaşılabilir halde 1 yazım hatasına ceza vermek çok gereksiz. Böyle cezalar katılaşsa herkes ceza alır ve yardımlaşma azalır. Böyle gitse insanlar forumdan çıkabilir ve az insanlar kalır. Bu da insanları sorunlarına çözüm bulmasını zorlaştırır. İyi günler.

İfadeler: 409
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…