Konuyu dün de gördüm lakin şimdi cevap yazma fırsatı buldum.
Öncelikle senin yaptığın olayın ismi kıyaslamadır ve dünyanın en tehlikeli şeyidir. Hayatına stres ve mutsuzluktan başka hiçbir şey getirmez. "o bunları yapmış ben neden yapamadım? O buraya gitmiş ben neden gidemedim" e onun önüne bazı fırsatlar çıkmış ve bunları değerlendirmiş. Bu fırsatlar senin önüne de çıkacak lakin bu fırsatlar kapını çaldığında farkına varmayıp başkasının tabağını izleyip kendini kıyaslamaya devam edersen, hem kapıdakinden hem de kendi tabağındakinden olursun. Hepimiz farklı hayatlar yaşıyoruz, kimi 8 yaşında ülkenin tamamını gezmiş oluyor, kiminin 8 yaşında ebeveynleri bile olmuyor. Zaten herkes 'aynı' hayatı yaşasaydı hepimiz Elon Musk olurduk. Veya hepimiz sokakta karton toplardık. Herkesin hayatı farklıdır, en basidinden şunu düşün;
GTA 5 oynarken mesela hiçbir NPC'ye özendin mi? Mesela sokakta yürüyen bir NPC'yi görüp "off o normal yürüyor ben tuşa basıyorum" dedin mi? Demedin. Aynı şeyi gerçek hayatta da uygulaman lazım. Kendi hayatının ana karakteri sensin, ona göre yaşaman lazım.
Çok güzel bir sözle kapanışı yapayım. "Kimseyi memnun etmek için yaşamazsan, seni üzecek bir şey de kalmaz"