Önerdiğiniz çoğu şeyi yaptım ve yeteneklerimi ve ilgi alanlarımı buldum. Başarılı olmak istiyorum fakat o çocuk imkanı var benim yok. Buna stoacılık denir işte.
Bana dürüst bir yanıt verdiğini düşünmüyorum. Ben en iyisini bilirim, dediklerim en doğrusudur diyecek bir egoist de değilim. Ancak kendini keşfedip çabaladığın halde başarılı olamıyorsan bunun tek sebebi imkansızlıklar değil, gerçekten ilgi alanlarını bulamadığındandır. O çocuğun imkanının olup olmaması çocuğun kendisi dışında hiçbir anlam ifade etmiyor. Hayat bu. Çabalamayıp yeniyi keşfetmedikten sonra ne anlamı var ki?

Bana dürüst bir yanıt verdiğini düşünmüyorum. Ben en iyisini bilirim, dediklerim en dosudur diyecek bir egoist de değilim. Ancak kendini keşfedip çabaladığın halde başarılı olamıyorsan bunun tek sebebi imkansızlıklar değil, gerçekten ilgi alanlarını bulamadığındandır. O çocuğun imkanının olup olmaması çocuğun kendisi dışında hiçbir anlam ifade etmiyor. Hayat bu. Çabalamayıp yeniyi keşfetmedikten sonra ne anlamı var ki?
Çabalıyorum fakat asla bunu resmi bir olimpiyata taşımadım. Kendimi hep geliştirdim ondan bahsetmiştim.

Çabalıyorum fakat asla bunu resmi bir olimpiyata taşımadım. Kendimi hep geliştirdim ondan bahsetmiştim.
Demek istediğinizi anladım. Öyleyse biraz hoş konuşmamış olabilirim, kusura bakmayınız.

Bu durumda geriye sadece çabalamak kalıyor. Her ne olursa olsun, sadece kendi yolunda ilerlemelisin ve odağını başka bir yere çevirmemelisin. Belirli bir disiplin oluşturduysan başarıyı her şekilde elde edeceksin, geç veya erken. Ancak şu anda yapman gereken şeyler neyse onlara devam etmelisin.

Bu yolda ilerledikçe önüne fırsatlar çıkacağını fark edeceksin. Daha önce çıkmamış olabilir veya kaçırmış olabilirsim ama hiç problem değil. Çünkü şu anda, bunun farkındalığında değildin. Bu mesajımdan da pek anlam çıkaramayabilirsin, yine problem değil. Farkındalığını kazandığında her şey daha mantıklı gelecek.

O çocuğun imkanlarını hayal ederek düşündüğün her şey birer his. Bu hisleri istediğin şekilde yorumlayabilirsin ama o hisler gerçeklerle örtüşmüyor. Sadece insani bir eylem. Çabalamaktan vazgeçme.

Selam, bir süre önce 11 yaşında bir çocuk gördüm; işte bilim olimpiyatları kazanmış, mars için bir şeyler yapmış, ABD'ye davet edilmiş Türk çocuk. Ben içimde yanıyorum birkaç gündür, ben ondan başarısız mıyım? Veya o benden daha imkanlıydı diye düşünüyorum ve uyuyamıyorum. Bu kıskançlık mı? Yoksa kendimi adaletsiz hissettiğim için mi?

Konuyu dün de gördüm lakin şimdi cevap yazma fırsatı buldum.
Öncelikle senin yaptığın olayın ismi kıyaslamadır ve dünyanın en tehlikeli şeyidir. Hayatına stres ve mutsuzluktan başka hiçbir şey getirmez. "o bunları yapmış ben neden yapamadım? O buraya gitmiş ben neden gidemedim" e onun önüne bazı fırsatlar çıkmış ve bunları değerlendirmiş. Bu fırsatlar senin önüne de çıkacak lakin bu fırsatlar kapını çaldığında farkına varmayıp başkasının tabağını izleyip kendini kıyaslamaya devam edersen, hem kapıdakinden hem de kendi tabağındakinden olursun. Hepimiz farklı hayatlar yaşıyoruz, kimi 8 yaşında ülkenin tamamını gezmiş oluyor, kiminin 8 yaşında ebeveynleri bile olmuyor. Zaten herkes 'aynı' hayatı yaşasaydı hepimiz Elon Musk olurduk. Veya hepimiz sokakta karton toplardık. Herkesin hayatı farklıdır, en basidinden şunu düşün;
GTA 5 oynarken mesela hiçbir NPC'ye özendin mi? Mesela sokakta yürüyen bir NPC'yi görüp "off o normal yürüyor ben tuşa basıyorum" dedin mi? Demedin. Aynı şeyi gerçek hayatta da uygulaman lazım. Kendi hayatının ana karakteri sensin, ona göre yaşaman lazım.
Çok güzel bir sözle kapanışı yapayım. "Kimseyi memnun etmek için yaşamazsan, seni üzecek bir şey de kalmaz"

Öncelikle senin yaptığın olayın ismi kıyaslamadır ve dünyanın en tehlikeli şeyidir. Hayatına stres ve mutsuzluktan başka hiçbir şey getirmez. "o bunları yapmış ben neden yapamadım? O buraya gitmiş ben neden gidemedim" e onun önüne bazı fırsatlar çıkmış ve bunları değerlendirmiş. Bu fırsatlar senin önüne de çıkacak lakin bu fırsatlar kapını çaldığında farkına varmayıp başkasının tabağını izleyip kendini kıyaslamaya devam edersen, hem kapıdakinden hem de kendi tabağındakinden olursun. Hepimiz farklı hayatlar yaşıyoruz, kimi 8 yaşında ülkenin tamamını gezmiş oluyor, kiminin 8 yaşında ebeveynleri bile olmuyor. Zaten herkes 'aynı' hayatı yaşasaydı hepimiz Elon Musk olurduk. Veya hepimiz sokakta karton toplardık. Herkesin hayatı farklıdır, en basidinden şunu düşün;
GTA 5 oynarken mesela hiçbir NPC'ye özendin mi? Mesela sokakta yürüyen bir NPC'yi görüp "off o normal yürüyor ben tuşa basıyorum" dedin mi? Demedin. Aynı şeyi gerçek hayatta da uygulaman lazım. Kendi hayatının ana karakteri sensin, ona göre yaşaman lazım.
Çok güzel bir sözle kapanışı yapayım. "Kimseyi memnun etmek için yaşamazsan, seni üzecek bir şey de kalmaz"
Haklısınız, sadece başarmak istediğim içindir. Fakat o benden imkanlıydı ailesi zengindi. Ben değilim bu yüzden bütçemi yaratmak zorundayım.

Haklısınız, sadece başarmak istediğim içindir. Fakat o benden imkanlıydı ailesi zengindi. Ben değilim bu yüzden bütçemi yaratmak zorundayım.

O zaman kıskançlığı yakıt olarak kullan.