D4C

Uzman
4x4 şeklinde 64 GB yapmaya çalışıyorum RAM'lerimi. Uzun uğraşlar sonucu uygun fiyatlı buldum ama adam RAM'leri kit olarak almamış, ayrı olarak almış. Siparişi iptal edip başka RAM de alabilirim, fiyat farkı çok olmaz.

Kit olmaması problem yaratır mı? Adam birlikte çalışıyorlardı diyor.

4x4 şeklinde 64 GB yapmaya çalışıyorum RAM'lerimi. Uzun uğraşlar sonucu uygun fiyatlı buldum ama adam RAM'leri kit olarak almamış, ayrı olarak almış. Siparişi iptal edip başka RAM de alabilirim, fiyat farkı çok olmaz.

Kit olmaması problem yaratır mı? Adam birlikte çalışıyorlardı diyor.

DDR5 öncesi RAM'ler bu kadar hassas değil. Çip farkından bir sorun olacağını düşünmüyorum.

En fazla olacağı frekans/CL değerleri farklıdır. O durumda da ya tek tek deneyip orta bir nokta bulacaksınız ya da uğraşmayıp en düşük frekansı referans alıp ona göre ayarlayacaksınız.

DDR5 öncesi RAM'ler bu kadar hassas değil. Çip farkından bir sorun olacağını düşünmüyorum.

En fazla olacağı frekans/CL değerleri farklıdır. O durumda da ya tek tek deneyip orta bir nokta bulacaksınız ya da uğraşmayıp en düşüğe göre ayarlayacaksınız.
Amacım 3200mhz CL 16 da kullanmaya çalışmak, elimdeki ramler 3600mhz CL18 şu an aldıklarım 3200mhz CL16.

Ramler geldi, mhz ve timing ayarlarını yaptım şu an 3200mhz CL16 da sorunsuz çalışıyor 🫡