Arkadaşlar amaç tamam benim için. Kendimi geliştirmek ve ileride cidden donanımlı olmak isteyen birisiyim. Bunu derinden istiyorum, ciddi anlamda. Fakat isteğim ve gücüm yok o kadar bitkinim ki. En çok istediğim şey olan gitara bile isteğim kalmadı. Şiir yazmaya bile isteğim kalmadı. Heyecanımı yitirdim. Bunların başlıca nedeninin psikolojik sorunlar olduğunu düşünüyorum her neyse. Eğer bunlar gerçekten bir bahaneyse cidden söyleyin. Ne yapabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Cranxiel
Yetkin
- Makaleler
- 5
Yarın yaparım, yarın olur demek yerine şimdiden başlaman gerekiyor. Beynimiz bir şeyleri erteleyerek üstünden atmayı çok seviyor bu yüzden bunun önüne geçin. Şunu da belirteyim ki her kitap okuyan donanımlı bir insan olmaz. Okuduğunuz kitapların türü önemlidir. Mesela gidip bir beden dili kitabı okumak ile sıradan bir roman okumak arasında keskin bir fark bulunuyor.
- Makaleler
- 1
Kabuğundan çıkmak için bir adım atmam gerekiyor yakışıklı dostum.
Her sabah yatağını topla, her gün birkaç sayfa kitap oku, sporunu yap derken gerisi geliyor ama en önemlisi ertelememek.
Her sabah yatağını topla, her gün birkaç sayfa kitap oku, sporunu yap derken gerisi geliyor ama en önemlisi ertelememek.
Onun farkındayım hocam. Ama yıkanmayı bile zor yapay hale geldim ben. Psikiyatristim, özetle şunu diyor;Yarın yaparım, yarın olur demek yerine şimdiden başlaman gerekiyor. Beynimiz bir şeyleri erteleyerek üstünden atmayı çok seviyor bu yüzden bunun önüne geçin. Şunu da belirteyim ki her kitap okuyan donanımlı bir insan olmaz. Okuduğunu kitapların türü önemlidir. Mesela gidip bir beden dili kitabı okumak ile sıradan bir roman okumak arasında keskin bir fark bulunuyor.
Düzenli olarak yaparsan vücut alışır diyor ama düzenli yapacak güç yok. Bir sonraki seansımda bunu da konuşacağım ama daha 1 ay var bundan dolayı size sormak istedim konu açıp.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Basta Harry Potter gibi basit ve seni icine ceken bir kitapla basla. O bittikten sonra ya seni gelistirecek seylere basla ya da bu tarzdan devam et.
N2mYoqh
Uzman
Dostum yanlış anlama şahsen bende sıkıntılı süreçlerden geçtim bir şeye odaklanmak için öncelikle zihninin boş olması lazım. İçinde yaşamış olduğun o hengameden kurtulman şart. Bunun için bir psikiyatrist sana destek olacaktır. İnan bana faydasını görürsün maddi anlamda durumun yoksa eğer daha etkili bir çözüm önereyim namaz kılmak insanı her türlü dert ve sıkıntıdan kurtarır. Önce dünyevi çözümler dene olmazsa İnan namaz daha eftaldir.
Uyku düzeni berbat evet. Halsizlikte var. Ama psikiyatristim dediklerimi öneriyor.@Oltran Uyuyamama, halsizlik gibi problemleriniz var mı?