kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar selamlar. Şimdiye kadar hep oyun, dizi ve film üçgeninde yer aldım. Çok az kitap okudum. Şimdi tekrar okumaya başlamak istiyorum fakat kişisel gelişimdir, normal kitaplardır biraz sıkıcı geliyor. Kitap okumaya yeni başlayacak birisine böyle güzel saran, mümkünse hikayenin içinde hissettirecek hangi kitapları önerirsiniz?

Rica etsem içeriğinden biraz bahsedebilir misiniz hocam?

Bakayım hocam, çok teşekkürler. Var mıdır başka içine çekip sürükleyen kitap önerileriniz?

Bilim kurgu bende henüz okumadım dizisini izlemiştim. Fakat boş zamanım olsa okumayı çok istediğim serilerdendir. Asiimov'un meşhurdur.

Herkes neden Satranç tarzı kitap öneriyor, anlamıyorum. Çok fazla betimleme var. İlk defa okumaya başlayacak biri bu tarz kitaplardan sıkılır, kitabı yarıda bırakır ve “kitap okuyamıyorum” der. Konu sahibinin isteğine gelirsek; ister film, ister anime, ister manga olsun, izlerken ya da okurken hoşlandığın türler nelerse kitaplarda da o türleri seçmeye özen göster. Ben ilk romanımı seçerken sadece aksiyon ve polisiye türlerinden hoşlandığım için Sherlock Holmes serisini almıştım. 400 sayfa olmasına rağmen kısa sürede bitirmiştim.

Arkadaşlar selam. Şimdiye kadar hep oyun, dizi ve film üçgeninde yer aldım. Çok az kitap okudum. Şimdi tekrar okumaya başlamak istiyorum fakat kişisel gelişimdir, normal kitaplardır biraz sıkıcı geliyor. Kitap okumaya yeni başlayacak birisine böyle güzel saran, mümkünse hikayenin içinde hissettirecek hangi kitapları önerirsiniz?

İçimdeki melodi içimdeki müzik.

Michael Ende'den Momo'yu kesinlikle önerebilirim. Miyase Sertbarut'un Kapiland serisi ve Sisin Sakladıkları kitapları da güzeldir. Bu iki kitabın ve serinin konu aldığı olaylar çok hoş ve ilginçtir bence.

Şimdi önereceklerim çocuksu kitaplar biraz ancak çok sevdiğim ve okurken çok zevk aldığımdan önereceğim:
Dilek Yardımcı Hayal Sözleşmesi ve Hayallerin Ötesinde.

Herkes neden Satranç tarzı kitap öneriyor, anlamıyorum. Çok fazla betimleme var. İlk defa okumaya başlayacak biri bu tarz kitaplardan sıkılır, kitabı yarıda bırakır ve “kitap okuyamıyorum” der. Konu sahibinin isteğine gelirsek; ister film, ister anime, ister manga olsun, izlerken ya da okurken hoşlandığın türler nelerse kitaplarda da o türleri seçmeye özen göster. Ben ilk romanımı seçerken sadece aksiyon ve polisiye türlerinden hoşlandığım için Sherlock Holmes serisini almıştım. 400 sayfa olmasına rağmen kısa sürede bitirmiştim.
Aslında biraz da dediğiniz gibi hocam ben de Satranç neden çok öneriliyor anlamadım. Dediğiniz gibi bir kitap var mı Sherlock kadar uzun olmayan ama akıcı ve sürükleyici :)

Michael Ende'den Momo'yu kesinlikle önerebilirim. Miyase Sertbarut'un Kapiland serisi ve Sisin Sakladıkları kitapları da güzeldir.

Şimdi önereceklerim çocuksu kitaplar biraz ancak çok sevdiğim ve okurken çok zevk aldığımdan önereceğim:
Dilek Yardımcı Hayal Sözleşmesi ve Hayallerin Ötesinde.
Çocuksu felan hiç fark etmez hocam. Ortaokulda bir ara Beyaz Kanatlı Vampir serisine sarmıştım da ne zamandır bıraktım okumayı :D

Tolstoy-ivan ilyiç in ölümü.
Tolstoy- kazaklar.
Tolstoy - insan ne ile yaşar.
Cengiz aytmatov gün olur asra bedel.
Cengiz aytmatov kara toprak.
Cengiz aytmatov beyaz gemi.