Yer
Haddonfield, Illinois
Arkadaşlar, şöyle oturup kitap okumayı çok istiyorum. Ancak normalde hiçbir şekilde uykuyla zoru olmayan birisi olmama rağmen, kitap okumaya başlayınca bir ağırlık çöküyor, uykum geliyor ve okuyamıyorum. İlgimi çeksin diye hoşuma gidecek bir kitap aldım (Metro Triloji), ama hala sarmıyor. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beynin onu yapmak istemiyor demek ki. Sıkılınca bırakabilirsin, biraz başka işlerle vakit geçirip geri dönebilirsin. Sen yapmak istesen de beynin istemiyorsa kitap okurken uykun gelmesi normal. Başka sorumluluktan kaytarırken ya da toplu taşıma kullanırken süper kitap okunuyor.

uykuyla zoru olmayan birisi olmama rağmen, kitap okumaya başlayınca bir ağırlık çöküyor, uykum geliyor ve okuyamıyorum.

İnsan uykuya zoru olmasa bile uzanarak bir şey okuyunca çöküyor, farklı pozisyonlarda okuma yaparak vücudu sürekli uyarın. Dik pozisyonda otururken kitap okumak buna örnek olabilir misal.

1715617468306.webp

İnsan uykuya zoru olmasa bile uzanarak bir şey okuyunca çöküyor, farklı pozisyonlarda okuma yaparak vücudu sürekli uyarın. Dik pozisyonda otururken kitap okumak buna örnek olabilir misal.

Eki Görüntüle 46187
Yok normalde dik oturur şekilde okuyorum.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi yatarak okuyorsan oturmuş bir şekilde oku. Ayrıca başka kitaba geçmeyi deneyebilirsin.

Farklı kitaplar denedim ama hep zar zor bitiriyorum.

Beynin onu yapmak istemiyor demek ki. Sıkılınca bırakabilirsin, biraz başka işlerle vakit geçirip geri dönebilirsin. Sen yapmak istesen de beynin istemiyorsa kitap okurken uykun gelmesi normal. Başka sorumluluktan kaytarırken ya da toplu taşıma kullanırken süper kitap okunuyor.
Hocam sıkılmaktan kasıt 2 sayfa okuyunca direkt uyku moduna geçiyorum. :D

Özellikle kitap okumaya yeni başladıysanız biraz zaman verin sonrasında uyku gelmesi azalır.

Hocam sıkılmaktan kasıt 2 sayfa okuyunca direkt uyku moduna geçiyorum.
Tamam iki sayfa olarak oku problem değil. Günde aralıklarla 10-20 sayfa okumuş olursun. Hiç okumamaktansa yavaş da olsa okumuş olacaksın. Kitap bitirmeliyim, kitap okumalıyım zihniyetiyle kitap okuyamazsın.