Tab S11 var, Penup uygulamasını kullanıyorum. Yapmak istediğim ve yaptığım resmi bırakacağım. Hayatımda ilk deneyişim, 1.30 saatimi aldı. Uygun kalemleri falan bulamadım.

Screenshot_20260720_202158_PENUP.webp

penup_20260720_215315.webp

Sonuçlara göre biraz temele inmen lazım. Baştan söyleyeyim, çizmek istediğim ve çizdiğin şey zaten hiçbir koşulda aynı olamaz. Bunun başında fırça farkları, boyutları ve stil geliyor.

Ama sana tavsiyem perspektifini geliştirmen lazım. Baktığın resim bir alan derinliğine sahip iken senin çizdiğin iki boyutlu bir çizim gibi. Biraz perspektif araştırması yapman işine yarayacaktır.

Ve bir de, yanılgının aksine, kopya çekmeyi öğrenmen kendini eğitmende rol oynar. Çizmek istediğin resmi kanvasa ekle opaklığını düşür. Üzerinden geç, daha kolay ama daha öğretici. Emin ol zaten yine aynısı olmayacak.

Ve tabi fırça çeşitliliği. Procreate kullansaydın bu konuda sana yardımcı olurdum ama Android'de fırça bilgim kısıtlı.

Merhaba dostum, bu resimde çizmek istediğin resim tam benlik. Genelde kağıttan çizerim resimleri. Fakat bu gönderinin ardından tabletimden de deneyeceğim. Resmine gelirsek, henüz çok başlarda. Perspektif ve konumlandırma yanlış, sık sık çizmeye alışık olmadığın belli. Bence öncelikle renksiz çalış ve deneyim kazan. Tablet için değil lakin şu kısa kursa perspektif, nesne çizimi vs. için göz atabilirsin.

Son düzenleme: