Eğer:
- Yaşamın anlamı üzerine kafa yormak istiyorsanız.
- Farklı bakış açısıyla yazılmış bir reenkarnasyon hikayesi okumak istiyorsanız.
- Her yaşamınızda farklı bir kimliğe bürünerek yeni deneyimler yaşamak istiyorsanız.
- Kendi varoluşunuzu ve ölümün anlamını sorgulamak istiyorsanız.
- Bilim kurgu ve fantastik hikayeleri seviyorsanız.
- Farklı türleri bir araya getiren özgün bir eser okumak istiyorsanız...
- Eğlenceli ve sürükleyici bir roman arıyorsanız:
Tavsiye konusudur, spoiler bulunmamakta.
Kitap, karakterimiz Milo'nun bir köpekbalığı tarafından yenildiği gün başlıyor. Milo için pek sıradışı bir durum değil. Milo neredeyse on bin kez, hemen her şekilde ölmüştü... Hem mancınıktan fırlatılarak, dünya savaşında, araba kazasıyla, hem de uzay gemisi kazasında...
Binlerce yıl sonra, binlerce yıl önce... Ebedi yaşama ulaşmak için on bin defa reenkarne olmuş Milo'nun hikayesini anlatıyor. Her yaşamında türlü türlü zorluklarla baş ediyor ve biz okuyucular bu sayede farklı dünyalar tanıyoruz; antik Hindistan'dan uzaya, Rönesans İtalya'sından günümüze taşırken, zamanda, mekanda ve insan kalbinde yolculuğa çıkarıyor. Aynı kitap içinde onlarca farklı kitap gibi, çok iyiydi.
Binbir farklı yaşamı yaşayan Milo...
Okuduğum kitaplar arasında en dikkat çekici olanlardan biriydi bu kitap. Kusursuzluğa ulaşmak için on binlerce kez dünyaya gelen Milo'nun kusursuzluk ve aşk arasındaki seçimiyle ilgili bir hikaye anlatılıyor ve aşık olduğu kişi; ''ölüm'' ün kendisi, (ete kemiğe bürünmüş, kendisine Suzie denmesini tercih ediyor.)
Yazarın hayal gücüne hayran kalmamak elde değil. Anlatım tarzı da son derece eğlenceliydi. Farklı ve sıra dışı hikayeleri seven herkesin keyifle okuyacağı, başka boyuta taşıyan; ayrıca felsefi sorgulamalar da içeren bir roman, okuduktan sonra dünyaya ve yaşama bakış açınız değişebilir.
Fazla karamsar gibi gelebilir, ama değil. Dediğim gibi eğlenceli bir anlatım tarzı var; yaşamın anlamı ve aşk gibi ciddi konuları ele alırken bile mizah unsurunu kullanıyor ve bu da bazı okurlara ferahlatıcı ve keyifli geliyor. Bu yönden sıkıntınız olmasın.
Ben D&R mağazasından almıştım, herhangi bir kitapçıdan veya internetten kolaylıkla edinebilirsiniz. Yanılmıyorsam kitabın film uyarlaması çıkacak gibi iddialar dolanıyordu, okumak için geç kalmayın derim.
İyi Sosyaller!