pawEn

Üstün
Yer
Plant Dingolfing, Almanya
Merhaba, herkese iyi Sosyaller.

Yakın zamanda KKTC'ye gidiyorum ve aklımdaki birkaç şeyi uyguna almak istiyorum. Sanırım dutyler çok uygun değil ve Euro'dan TL'ye kur farkı yanıltması yapıyorlarmış yine pahalıya patlıyormuş. Kıbrıs içerisinde uyguna alıp gümrükte de tax Free'sini alıp geri dönmek çok daha uygun olur diye düşündüm. Sizin önerileriniz ne olur? Hiç böyle bir yer biliyor musunuz?
@Ella Freya @DogancanYr @cartel

Son düzenleyen: Moderatör:

Yakın zamanda KKTC'ye gidiyorum ve aklımdaki birkaç şeyi uyguna almak istiyorum. Sanırım dutyler çok uygun değil ve Euro'dan TL'ye kur farkı yanıltması yapıyorlarmış yine pahalıya patlıyormuş. Kıbrıs içerisinde uyguna alıp gümrükte de tax Free'sini alıp geri dönmek çok daha uygun olur diye düşündüm. Sizin önerileriniz ne olur? Hiç böyle bir yer biliyor musunuz?
Tek bir faturada 5000 TL harcayabilirsen tax free geçerli.

Daha önce hiç KKTC’ye gitmedim, bilmiyorum hocam maalesef.

Bazı mesajlar dün baktığımda görünmüyordu nedense, şuan gözüküyor mesajını görmezden geldiğim gibi gözükenler kusura bakmasın.

Ben asker olarak sadece gönyeli tarafına gidebiliyorum. Fiyatlarda üç aşağı beş yukarı benzerdi TR fiyatlarıyla.
1-2 yer bile olsa yeter aslında da dutyde çok kısıtlıymış sadece designer markalar var diyorlar. Üzdü açıkçası.
Askerlere özel tütün, alkol, kozmetik listesi vs. diye bir olay var duydunuz mu hocam? Baya uyguna alabiliyordu askerler.

1-2 yer bile olsa yeter aslında da dutyde çok kısıtlıymış sadece designer markalar var diyorlar. Üzdü açıkçası.
Askerlere özel tütün, alkol, kozmetik listesi vs. diye bir olay var duydunuz mu hocam? Bayağı uyguna alabiliyordu askerler.

Hocam ben daha çok gezmek için bir defa çıktım ancak gönyeli pek de beklediğim gibi olmadığı için daha gitmedim.

Sigara için ise bilgim yok, askeriye içinde gümak adı altında yarı fiyatına karton sigara veriliyor.

Hocam ben hiç parfüm almamıştım. Oradakilere sor bence forumdan bi şey çıkmaz. Büyük şehirlere gidersen bir şey alma şansın daha çok artar.