Bütçe
2.800 TL

berat_01 10

Yetkin
Ipi QBZ75 manyetik switch klavye aldım ama 1000 kHz, bu yeterli mi? 8 kHz'ye gerek var mı? 2.800 TL'ye 8 kHz'ye Ulugames'de başka klavye alınmalı mı?

1783421003743.webp

Urun 8Khz.

Klavyede 250HZ üssü feci derecede gereksiz ve hype bombası. Zaten bunların fiziksel bir basış gecikmesi var. Beynin parmağına impulsu yolladığında parmagın yarım santimetre yol kaydediyor, bu zaten 1000 hz ve 8000 hz'nin arasındaki (1 - 0.125) ms zaman farkından kat kat fazla ve kontrolün altında olmayan bir şey.

Fare'de de 8K'yı mantıklı bulmasam da onda bi direction var, sürekli input yolluyorsun, orada gecikme gerçekten önemli ama klavyede 8 bin hz balon. 1000 de balon.

Arkadaşım lisede A4Tech'in 20 liralık klavyesiyle CS:GO'da Globale'e çıkmıştı :D Ekipmanda dikkat etmen gereken tek şey kulaklık benim nezdimde. Klavye / mouse tamamen göze (ve kulağa - şıkır şıkır şıkır:matrix:) hitabeten alınmalı.

Tabi bu söylediğimden "gidin 10 liraya ikinci el Rampage alın" gibi bir anlam çıkmasın, demek istediğim kesenin ağzını açıp binlerçe lira verdikten sonra kötüsünü alamazsınız. Evimde Logitech G305 Lightspeed de var, Razer Viper v3 HyperSpeed de, ev arkadaşımda SteelSeries'in Areo mu ne zımbırtıysa çok pahalı mouse'u da var. Konfor ve malzeme dışında hepsi aynı geliyor. Aynı hassasiyet ayarını yapıp ergonomisine alışında hepsiyle aynı performansta R6 atıyorum.

Bu arada bahsettiğim Global Elite arkadaşım şu anda da ofisten çorladığı Microsoft klavyesini kullanıyor, SteelSeries mouse-kulaklıkla :rofl: 8 KHz falan tamamen reklam.

Arkadaşım lisede A4Tech'in 20 liralık klavyesiyle CS:GO'da Globale'e çıkmıştı :D Ekipmanda dikkat etmen gereken tek şey kulaklık benim nezdimde. Klavye / mouse tamamen göze (ve kulağa - şıkır şıkır şıkır:matrix:) hitabeten alınmalı.

Tabi bu söylediğimden "gidin 10 liraya ikinci el Rampage alın" gibi bir anlam çıkmasın, demek istediğim kesenin ağzını açıp binlerçe lira verdikten sonra kötüsünü alamazsınız. Evimde Logitech G305 Lightspeed de var, Razer Viper v3 HyperSpeed de, ev arkadaşımda SteelSeries'in Areo mu ne zımbırtıysa çok pahalı mouse'u da var. Konfor ve malzeme dışında hepsi aynı geliyor. Aynı hassasiyet ayarını yapıp ergonomisine alışında hepsiyle aynı performansta R6 atıyorum.
R6 ham aim oyunu değil malesef sürekli spot tutuyorsun obez gibi.
Quake, CS gibi oyunlarda mouse'un IPS ve G değerleri deli fark ettiriyor.

Onun dışında eli ayağı düzgün G305'in sensörü ile piyasadaki en iyi farenin bile farkı anlaşılmaz düzeyde çoğu kullanıcı tarafındna buna katılıyorum. Fakat G203 kullandığım ve CS oynadığım zamanlar mouse bana yetişemiyordu, Delux M700 mouse'a geçmiştim sensörü fevkalade iyiydi ve hakimiyeti anında fark ettim cidden çok kaliteli maldı.

Günümüzde hayır. Fare için de gereksiz. O kadar tepkime anca esporcuda var o da genç ve prime çağında olanlarda. Monitörünün görüntü oluşturma ve gecikme süresi var bununla birlikte ping etkeni var. Farede de 650 IPS alınıyor sonuç fareyi kullanırken maksimum çıkılan IPS 400 ya var ya yok.

Klavyede 250HZ üssü feci derecede gereksiz ve hype bombası. Zaten bunların fiziksel bir basış gecikmesi var. Beynin parmağına impulsu yolladığında parmagın yarım santimetre yol kaydediyor, bu zaten 1000 hz ve 8000 hz'nin arasındaki (1 - 0.125) ms zaman farkından kat kat fazla ve kontrolün altında olmayan bir şey.

Fare'de de 8K'yı mantıklı bulmasam da onda bi direction var, sürekli input yolluyorsun, orada gecikme gerçekten önemli ama klavyede 8 bin hz balon. 1000 de balon.
Satış stratejileri pazarın büyük bir bölümünü oluşturuyor hocam malesef :)

Bu arada bahsettiğim Global Elite arkadaşım şu anda da ofisten çorladığı Microsoft klavyesini kullanıyor, SteelSeries mouse-kulaklıkla :rofl: 8 KHz falan tamamen reklam.
Geçenlerde CS'ye gireyim dedim ama girmez olaydım. Aynı Call of Duty gibi cheater'lar sarmış her yeri :(

Ama ayarlanmıyor Gemini de 8 k yok diyor ayrı adaptör alamkmı lazım kutudan çıkmadı.

Sadece optikleri okuma 8K imiş normal 8 k desteklemiyormuş.

Ama ayarlanmıyor, Gemini'de 8K yok diyor. Ayrı adaptör alacak mıyım? Kutudan çıkmadı.